-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pradines paraiškas dėl nedarbo išmokų per savaitę pateikė beveik 1,3 mln. žmonių

Jungtinėse Valstijose praėjusią savaitę naujų pradinių paraiškų dėl nedarbo išmokų skaičius siekė 1,3 mln. ir beveik nepakito palyginti su ankstesne savaite, nes didžiausia pasaulio ekonomika susiduria su atsinaujinusia koronaviruso protrūkio banga.
Bedarbis
Bedarbis / 123RF nuotr.

Be to, 928 488 žmonės 47 valstijose taip pat pateikė pradines paraiškas dėl išmokų pagal specialią programą, skirtą nuo pandemijos nukentėjusiems darbuotojams.

Visgi per savaitę, pasibaigusią liepos 4 dieną, apdraustojo nedarbo lygis sumažėjo 0,3 punkto iki 11,9 proc. – tai reiškia, kad kai kurie žmonės galėjo grįžti į darbą.

Pradiniai duomenys buvo blogesni, nei tikėjosi analitikai, ir išliko daug aukštesni nei per bet kurią pasaulinės finansų krizės savaitę prieš 12 metų.

JAV yra viena labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių šalių pasaulyje – čia trečiadienį pranešta apie naujus 67 632 užkrato atvejus per 24 valandas.

Tai verčia kai kurias valstijas atsisakyti karantino švelninimo priemonių ir kelia susirūpinimą, kad nedarbas vėl išaugs arba kad daugelis įmonių paprasčiausiai negalės atnaujinti veiklos.

„Nors tai gali būti susiję su laikinais naujais įmonių uždarymais, realybė yra tokia, kad šie skaičiai išliko padidėję. Taigi tai atrodo kaip nuolatinis darbo vietų praradimas ir verslo uždarymas“, – tviteryje pareiškė laisvai samdomų darbuotojų platformos „Upwork“ vyriausiasis ekonomistas Adamas Ozimekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius