-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pratęsė nuomos negalinčių sumokėti gyventojų iškeldinimo moratoriumą iki metų pabaigos

JAV vyriausybė antradienį paskelbė iki metų pabaigos pratęsianti nuomininkų, dėl koronaviruso pandemijos neišgalinčių sumokėti nuomos mokesčio, iškeldinimo bei namų savininkų, negalinčių sumokėti hipotekos įmokų, perdavimo skolų išieškotojams moratoriumą.
JAV
JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žmonėms, kuriems sunku sumokėti nuomą dėl koronaviruso, nereikės jaudintis dėl iškeldinimo ir rizikuoti toliau platinti... arba užsikrėsti virusu dėl to, kad jie patiria ekonominių sunkumų“, – pareiškė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Brianas Morgensternas.

Šia priemone siekiama apsaugoti dešimtis milijonų žmonių, kuriems gresia prarasti namus dėl pandemijos sukelto ekonominio sunkmečio ir kurie gali atsidurti gatvėse ar bendrabutinio tipo būstuose, pažymėjo vyriausybės pareigūnai.

„Šios pandemijos metu svarbu, kad amerikiečiai turėtų kur veiksmingai karantinuotis, izoliuotis ir laikytis socialinio atstumo“, – pažymėjo vienas vyresnysis administracijos pareigūnas.

Kovo mėnesį Kongresas patvirtino didelės apimties skubios pagalbos paketą, skirtą padėti šeimoms ir įmonėms, tačiau naujų priemonių nebuvo priimta, nes užstrigo derybos tarp Baltųjų rūmų ir žemutinius rūmus valdančių demokratų.

Respublikonų prezidentas Donaldas Trumpas rugpjūtį pasirašė vykdomąjį įsakymą, nurodydamas padėti tiems amerikiečiams, kurie prarado darbus ir kuriems dėl krizės gresia iškeldinimas.

JAV valstijos taip pat įdiegė laikinas apsaugos sistemas nuomininkams, kurie negali mokėti nuomos, arba būsto savininkams, kurie negali sumokėti hipotekos įmokų.

Aspeno institutas rugpjūtį įspėjo, kad ateinančiais mėnesiais maždaug 40 milijonų amerikiečių gresia iškeldinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius