Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prekybos deficitas birželį išliko nepakitęs ir siekė 55,2 mlrd. JAV dolerių

Jungtinių Valstijų prekybos deficitas birželį išliko stabilus, sumažėjus prekių ir paslaugų paklausai užsienyje, rodo penktadienį paskelbti vyriausybės duomenys.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.

Eksportas mažėja ir prekyba traukiasi prezidentui Donaldas Trumpas intensyvinant prekybos karą su Kinija ir Pekinui žadant imtis atsakomųjų veiksmų. Visa tai, ekonomistų teigimu, silpnina pasaulinį augimą ir tarptautinę prekybą.

Praėjusį mėnesį JAV prekybos atotrūkis padidėjo 0,3 proc. – iki 55,2 mlrd. JAV dolerių, o eksportas mažėjo greičiau nei importas. Be to, traukėsi bendra prekybos apimtis, sakoma Prekybos departamento pranešime.

Tuo tarpu analitikai prognozavo šiek tiek didesnį nuosmukį.

Pirmojo 2019 metų pusmečio deficitas buvo 7,9 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai ir galėjo turėti įtakos antrojo ketvirčio bendrojo vidaus produkto (BVP) augimui.

Prekybos deficitas su Kinija – didžiausias D.Trumpo nepasitenkinimo šaltinis – iš esmės nepakito ir sudarė 30,2 mlrd. JAV dolerių, taigi per pirmąjį 2019 metų pusmetį sumažėjo 10,3 procento.

Birželio mėnesį JAV prekyba apskritai traukėsi, nes sumažėjo lengvųjų automobilių, brangakmenių ir kompiuterių priedų, taip pat telekomunikacijų įrangos, pramoninių mašinų ir papuošalų eksportas.

Deficitas su Meksika birželį toliau didėjo ir siekė 9,2 mlrd. JAV dolerių – tai buvo reikšmingiausis deficito padidėjimas per mėnesį nuo 2009 metų sausio, tuo tarpu eksportas per pietinę sieną mažėjo greičiau nei importas. Šiemet deficitas jau padidėjo daugiau nei 35 procentais.

Prekyba su Europos Sąjunga susilpnėjo, nes susitraukė importas, sumažindamas deficitą 5,9 proc. iki 15,9 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius