Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pripažįsta, kad sankcijos Rusijai jau smogė ir Europai

JAV finansų ministro pavaduotojas Davidas Cohenas trečiadienį pripažino, kad duomenys rodo, jog prieš Rusiją nukreiptos sankcijos jau atsiliepė ir Europai, skelbia „ABC News“.
Eurozona prarado savo buvusį blizgesį.
Eurozona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Cohenas, kuris šiuo metu Paryžiuje su Europos Sąjungos (ES) atstovais veda derybas dėl sankcijų Rusijai griežtinimo, teigia, jog tai atsiliepė Jungtinėms Valstijoms, tačiau labiausiai poveikį pajuto Europa, kurios bankai ir energetikos bendrovės turi stiprių sąsajų su Rusija. 

„Už tai teks mokėti visiems, taip pat ir Jungtinėms Valstijoms. Mes neneigiame realybės, kad didžiausias poveikis bus Europai“, - sakė jis. 

Už tai teks mokėti visiems, taip pat ir Jungtinėms Valstijoms. Mes neneigiame realybės, kad didžiausias poveikis bus Europai

D.Cohenas nepažymėjo, kas gali iššaukti naujas sankcijas Rusijai, tačiau pažymėjo, kad jos galėtų leisti Jungtinėms Valstijoms spausti Rusijos kompanijas konkrečiose ekonomikos srityse. Jis taip pat sakė, kad JAV ir Europa dės visas pastangas, jog rinkimai Ukrainoje gegužės 25 dieną vyktų netrukdomai. 

Sutarta, kaip praplėsti teisinę bazę sankcijoms

Tuo tarpu Europos Sąjungos vyriausybės trečiadienį preliminariai susitarė praplėsti teisinius kriterijus, kurių reikia skelbiant sankcijas asmenims ir firmoms kaip spaudimą Rusijai dėl Ukrainos, atveriant kelią naujiems sankcionuojamųjų sąrašams. Tikima, kad jie turėtų būti paskelbti nuo pirmadienio, sakė ES diplomatai.

Sprendimą, kuris padės lengviau taikyti sankcijas Rusijos bendrovėms, dar turės oficialiai patvirtinti pirmadienį susirinkę ES užsienio reikalų ministrai. „Turime politinį patvirtinimą, dar reikia jį užantspauduoti“, – sakė vienas diplomatų. Du kiti diplomatai dar sakė, kad aukštesnio rango ES pareigūnai vėliau trečiadienį svarstys konkrečius potencialių taikinių vardus. Maskvai įvykdžius Krymo aneksiją, ES jau yra įšaldžiusi aktyvus ir uždraudusi išduoti kelionių vizas 48 rusams ir ukrainiečiams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius