-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pusei metų stabdo baudžiamuosius muitus JK, Indijai bei kelioms ES šalims

JAV vyriausybė trečiadienį pranešė šešiems mėnesiams stabdanti visus baudžiamuosius muitus Didžiajai Britanijai, Indijai ir dar keturioms Europos valstybėms, kol bus mėginama išspręsti ginčą dėl skaitmeninių paslaugų mokesčių.
JAV vėliava
JAV vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Muitai

„Jungtinės Valstijos daugiausia dėmesio skiria daugiašalio sprendimo paieškai daugeliui pagrindinių klausimų, susijusių su tarptautiniu apmokestinimu, įskaitant mūsų susirūpinimą dėl skaitmeninių paslaugų mokesčių“, – sakoma JAV prekybos atstovės JAV prekybos atstovės Katherine Tai pranešime.

Laikinas muitų sustabdymas, galiojantis Austrijai, Italijai, Ispanijai ir Turkijai, paskelbtas po metus trukusio tyrimo dėl mokesčių, kurie Vašingtono teigimu, diskriminuoja tokias dideles JAV technologijų įmones kaip „Apple“, „Amazon“, „Google“ ir „Facebook“.

Visgi JAV prekybos atstovės biuras aiškiai pabrėžė išsaugantis galimybę nustatyti baudžiamuosius muitus prekėms iš tų šalių, kurios patvirtino mokesčius.

Prezidento Joe Bideno administracija yra pasiūliusi įvesti 15 proc. pasaulinį minimalų pelno mokestį, kuris padėtų išspręsti problemą, kuomet didžiosios įmonės būstines įkuria mažų mokesčių valstybėse ir čia moka mokesčius.

„Jungtinės Valstijos ir toliau yra pasiryžusios pasiekti sutarimą tarptautiniais mokesčių klausimais per EBPO ir G20 procesus“, – pabrėžė K.Tai.

„Šiandienos veiksmai suteikia laiko toms deryboms toliau siekti pažangos, išlaikant muitų nustatymo galimybę <...> jei tai bus pateisinama ateityje“, – pridūrė ji.

Sausio mėnesį JAV prekybos atstovės biuras sustabdė 25 proc. muitus 1,3 mlrd. JAV dolerių vertės prancūziškoms prekėms, įvestus kilus ginčams dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius