JAV rinkos prievaizdai kirto kriptovaliutų bankui – sustabdė 600 milijonų JAV dolerių apgavystę

JAV vertybinių popierių priežiūros komisija (SEC) sustabdė „AriseBank“ pirminį žetonų platinimą (ICO), pavadindama jį apgavyste. Iki tol „AriseBank“ jau buvo pritraukęs 600 milijonų JAV dolerių iš siekto 1 milijardo dolerių tikslo, pranešama sec.gov svetainėje.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / 123RF.com nuotr.

Dalase, Teksase, įsikūręs „AriseBank“ pasinaudojo netgi garsenybėmis, kad socialiniuose tinkluose suviliotų investuoti į tai, kas turėjo tapti „pasaulyje pirmuoju decentralizuotu banku“. Bankas teigė 600 mln. dolerius surinkęs vos per du mėnesius.

JAV rinkos prievaizdai atkreipė dėmesį, kad „AriseBank“ įkūrėjai siūlė neregistruotas investicijas į savo tariamą „AriseCoin“ kriptografinę valiutą. „AriseBank“ buvo pristatomas kaip pirmas decentralizuotas bankas, kuriame vartotojams siūlomi bankiniai produktai ir paslaugos naudojant daugiau nei 700 skirtingų virtualių valiutų.

Reklamose buvo teigiama, kad bankas sukūrė algoritminę prekybos platformą, kuri automatiškai prekiauja įvairiomis kriptografinėmis valiutomis.

Buvo melagingi „AriseBank“ teiginiai, jog jis nusipirko reguliuojamą banką, leidusį vartotojams atidaryti apdraustas sąskaitas, įsigyti „VISA“ korteles. Taip pat „bankas“ neatskleidė ankstesnės pagrindinių vadovų nusikalstamos veiklos.

SEC aiškina, kad „AriseBank“ vadovai siekė pritraukti šimtus milijonų klaidingai pateikdami informaciją. Išskirtinės priemonės stabdant ICO pritaikytos siekiant apsaugoti investuotojus, kad jie nebūtų apgauti tiesioginio sukčiavimo.

Teismas leido užšaldyti „AriseBank“ turtą, įskaitant ir skaitmeninį. SEC kviečia kreiptis investuotojus, kurie galėjo nukentėti dėl „AriseBank“ pirminio žetonų platinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius