-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV rinkos prievaizdas ėmėsi masiškai tikrinti kriptografinių žetonų platintojus

Jungtinių Valstijų vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) pradėjo populiaraus investicijų pritraukimo kriptovaliuta mechanizmo ICO (pirminio virtualiųjų valiutų žetonų platinimo) patikrinimą, rašo laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis gerai informuotais šaltiniais.
Bitkoinai
Bitkoinai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rinkos priežiūros institucija išsiuntė užklausas daugeliui technologijų kompanijų ir šioje srityje dirbantiems konsultantams ir pareikalavo informacijos apie atliktų ICO struktūrą ir išankstinių žetonų pardavimo sąlygas.

Šiuo metu ICO sandoriams netaikomos pirminiam viešam akcijų platinimui (IPO) galiojančios taisyklės, ir SEC ne kartą perspėjo, kad daugelis išplatintų kriptovaliutų galimai prieštarauja vertybinių popierių rinkai keliamus reikalavimus, kuriais siekiama apsaugoti investuotojus.

Anksčiau šiais metais SEC vadovas Jay Claytonas pareiškė, kad komisijos ekspertai yra „padidinto kovinio pasirengimo būsenoje“ ir vertina ICO sandorius, kurie prieštarauja JAV įstatymų dvasiai vertybinių popierių srityje.

Tačiau SEC perspėjimai nesustabdė bumo ICO rinkoje. Analitinės bendrovės „Token Report“ duomenys rodo, kad nuo šių metų pradžios per ICO sandorius buvo pritraukta 1,66 mlrd. JAV dolerių investicijų ir, kaip prognozuojama, šiais metais ICO mastas viršys pernykštį lygį (6,5 mlrd. JAV dolerių).

Šaltinių teigimu, SEC tyrimas yra susisijęs su vadinamaisiais paprastais susitarimais dėl būsimų žetonų pardavimo (SAFT), kurie buvo sudaryti per didžiausią dėmesį patraukusius ICO sandorius. Tokie susitarimai suteikia investuotojams galimybę įgyti teisių į žetonus iki jų pardavimo, o ateityje arba juos parduoti, arba iškeisti į ICO atliekančios kompanijos pelno dalį.

SEC mano, kad tokiuose susitarimuose kalba eina apie struktūrą, kuri yra analogiška vertybiniams popieriams, tačiau apeinamos griežtos taisyklės, numatytos tokiai rinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius