-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV ūkis lėtėja ne taip sparčiai, kaip nuogąstauta

Pasaulio investuotojų nuotaikos gerėja. Trečiadienį JAV akcijų indeksai didėjo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės daugėjant ženklų, kad šalies ūkis lėtėja ne taip sparčiai, kaip nuogąstauta, rašoma SEB banko pranešime.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausi rodikliai rodo, kad pasaulio ūkio augimas lėtėja visuose pagrindiniuose pasaulio regionuose. Kita vertus, lėtėjimas nėra toks spartus, koks jau įskaičiuotas į akcijų kainas, todėl įmonių akcijos daugeliui tampa patrauklios pirkti.

Rugpjūtį Čikagos pramonės pasitikėjimo rodiklis (PMI) pablogėjo mažiau, negu laukta. Šiek tiek didesnis, negu laukta, buvo liepą JAV gamyklų užsakymas.

Tiesa, ir toliau neramina darbo rinkos būklė. Euro zonoje nedarbas jau dvejus metus užstrigo ties 10 proc. riba ir pagerėjimo ženklų nematyti. Liepą euro zonos nedarbas padidėjo iki 10,0 proc. nuo 9,9 proc. buvusio birželį. Didžiausias nedarbas ir toliau yra Ispanijoje (21,2 proc.), Baltijos (13–16 proc.) ir PIIGS šalyse – Portugalijoje, Graikijoje, Ispanijoje ir Italijoje.

Ketvirtadienį paskelbti išsamūs Vokietijos bendrojo vidaus produkto (BVP) duomenys itin nenudžiugino. Kaip ir skelbta anksčiau, šalies ūkis antrą ketvirtį iš esmės stagnavo (padidėjo vos 0,1 procento). Ūkio augimas sustojo dėl sparčiai sumažėjusio vidaus vartojimo (-0,7 proc. palyginti su pirmuoju ketvirčiu) ir sulėtėjusio investicijų augimo (0,3 procento).

Vienintelis ūkio variklis išliko eksportas, labiausiai į Rytų šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius