Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV uždraudė parduoti elektronines cigaretes 18-os nesulaukusiems asmenims

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį uždraudė parduoti elektronines cigaretes, cigarus, pypkių ir kaljanų tabaką 18-os nesulaukusiems asmenims.
Elektroninė cigaretė
Elektroninė cigaretė / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Draudimas – o tai pirmas atvejis, kai šiems produktams taikomos taisyklės nustatytos federaliniu lygmeniu, – įsigalios per 90 dienų, pranešė JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA), šį sprendimą, kuris buvo priimtas po kelerių metų tyrimų ir diskusijų, pavadinusi „istoriniu“.

„18 metų nesulaukę asmenys ėmė rūkyti mažiau cigarečių, tačiau nepaprastai padidėjo kitų nikotino produktų, įskaitant elektronines cigaretes, naudojimas“, – pareiškė Sveikatos ir socialinių paslaugų departamento vadovė Sylvia Burwell.

Be kita ko, uždrausta parduoti elektronines cigaretes nepilnamečiams internetu arba tiesiogiai ir platinti nemokamus mėginius. Be to, uždrausta įrengti cigarečių pardavimo automatus, nebent patalpose, kuriose juos planuojama pastatyti, lankosi tik suaugusieji.

Preliminarus sprendimas buvo paskelbtas 2014 metais. Iš visuomenės buvo sulaukta daugiau kaip 135 tūkst. atsiliepimų, pranešė FDA atstovas spaudai.

Tradicinių cigarečių rūkymas pastaraisiais dešimtmečiais sumažėjo, tačiau jaunimas vis dažniau renkasi elektronines cigaretes – JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, jų naudojimas tarp vyresniųjų klasių moksleivių padidėjo nuo 1,5 proc. 2011 metais iki 16 proc. 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius