-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK profsąjungos paragino investuotojus nesitaikstyti su milžiniškais atlyginimų skirtumais

Didžiosios Britanijos profesinės sąjungos ketvirtadienį paragino investuotojus atkreipti dėmesį į didžiulius darbo užmokesčio skirtumus įmonėse, į kurias jie investuoja. Bendrame laiške, kurį parengė tyrimų bendrovė „High Pay Centre“ (HPC), profsąjungų vadovai paragino 60 didžiausių Didžiosios Britanijos turto valdytojų padėti kovoti su per dideliu aukščiausias pareigas įmonėse užimančių vadovų darbo užmokesčiu.
Skurdas
Skurdas / 123RF.com nuotr.

Laiške didieji akcininkai paraginti priversti įmones prisiimti atsakomybę už mažą darbo užmokestį ir netinkamas užimtumo praktikas, sakoma HPC pranešime.

Profsąjungų vadovai siekia atkreipti dėmesį į atlyginimų skirtumų duomenis, kuriuos įmonės privalo skelbti nuo 2020 metų.

Tokia „gyvybiškai svarbia informacija <...> akcininkai turėtų remtis balsuodami dėl atlyginimų ataskaitų ir direktorių perrinkimo bendrovių metiniuose visuotiniuose susirinkimuose“, pridūrė HPC.

Remiantis tyrimų bendrovės duomenimis, tipinis į Londono FTSE 100 indeksą įtrauktos įmonės vadovas gauna maždaug 109 kartus didesnį metinį atlyginimą nei mažiausiai uždirbantis įmonės darbuotojas.

Tai daro neigiamą poveikį darbuotojų įsitraukimui, kaitai ir produktyvumui – o COVID-19 pandemijos metu būtent mažiausią darbo užmokestį gaunantiems darbuotojams teko didžiausia našta ir rizika.

„Menkai apmokami darbuotojai patyrė didžiausius COVID-19 krizės keliamus pavojus, o didžiausia rizika prarasti darbą ir užsikrėsti virusu yra susitelkusi būtent menkai apmokamuose sektoriuose“, – pažymėjo HPC direktorius Luke'as Hildyardas.

„Norėdami vėl paskatinti ekonomiką ir sukurti sąžiningą, visiems palankią visuomenę, investuotojai turi įsitikinti, kad visiems darbuotojams yra teisingai atlyginama už atliekamą darbą ir kad įmonėse, į kurias investuoja investuotojai, yra elgiamasi tinkamai“, – pridūrė jis.

Laiškas paskelbtas tuo metu, kai keli garsų akcininkai išreiškė pasipiktinimą dideliais vadovų atlyginimais, įskaitant vakcinos nuo COVID-19 gamintojos „AstraZeneca“ ir kasybos milžinės „Rio Tinto“ akcininkus.

Šią savaitę „AstraZeneca“ investuotojai tik nedidele balsų persvara priėmė sprendimą dėl generalinio direktoriaus Pascalo Sorioto darbo užmokesčio paketo padidinimo.

Tuo tarpu „Rio Tinto“ akcininkai praėjusią savaitę balsavo prieš 10 mln. išmoką kadenciją baigusiam vadovui Jeanui Sebastienui Jacquesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius