-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK suteiks Šiaurės Airijos bendrovėms nemokamą pagalbą muitinėse po „Brexito“

Šiaurės Airijos įmonės galės naudotis nauja nemokama paslauga, skirta padėti joms užpildyti importo dokumentus, kai JK ir ES prekybos sąlygos pasikeis kiek vėliau šiais metais, penktadienį pranešė Didžiosios Britanijos vyriausybė.
Jungtinė karalystė
Jungtinė karalystė / 123RF.com nuotr.

Paslauga bus skirta padėti užpildyti importo, saugos ir saugumo deklaracijas įmonių, gabenančių prekes į Šiaurės Airiją, vardu, kurioms bus suteiktas specialus prekybos po „Brexito“ statusas.

Didžioji Britanija oficialiai pasitraukė iš Europos Sąjungos sausio 31 dieną, tačiau iki 2020 metų pabaigos truks pereinamasis laikotarpis, kol vyksta mėginimai susitarti dėl naujo prekybos susitarimo su Europos Sąjunga.

Sunkiai besiklostančios derybos turėtų tęstis iki spalio mėnesio, tačiau auga nerimas, kad beveik pusę amžiaus trukusi ekonominė integracija į Europą ir kelionės be trikdžių staiga baigsis gruodžio 31 dieną.

Praėjusį mėnesį Londonas pradėjo dar vieną pasirengimo reklamos kampaniją ir paskelbė pirmuosius išsamius paaiškinimus dėl šalies sienų valdymo, tačiau atidėjo su Šiaurės Airija susijusios išsamios informacijos paskelbimą.

Projektas rodo, kad per pirmuosius šešis 2021 metų mėnesius bus laikomasi etapinio požiūrio į sienų valdymą, pradedant nuo importuojamų prekių „sparčių“ patikrų.

Vis dėlto penktadienio pranešimas iki šiol yra išsamiausias apie tai, kaip šalis planuoja valdyti Šiaurės Airijos prekybą su pagrindine Didžiosios Britanijos dalimi ir Airija, kuri išlieka ES nare ir bus vienintelė JK sausumos siena su bloku.

Nauja pagalbos prekybininkams paslauga bus finansuojama iš Didžiosios Britanijos vyriausybės 200 mln. svarų (222 mln. eurų) fondo ir bus pradėta teikti rugsėjį, kai bus paskelbti konkursai.

Vyriausybė teigė paskyrusi dar 155 mln. svarų technologijoms plėtoti, kad naujieji paramos procesai būtų „visiškai skaitmeniniai ir supaprastinti“.

Ši paslauga reikš, kad įmonės, jau susidūrusios su problemomis dėl pandemijos, galės išvengti tiesioginio sudėtingos vyriausybės mokesčių ir muitų sistemos naudojimo.

„Tai unikali paslauga, kuri užtikrins, kad bet kokio dydžio įmonės galės nemokamai vykdyti importo procesus savo vardu“, – sakoma Šiaurės Airijos sekretoriaus Brandono Lewiso pranešime.

Vyriausybė taip pat paskelbė 300 mln. svarų dydžio programos, skirtos „taikos, klestėjimo ir susitaikymo projektams Airijos saloje“, finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius