Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bideną dėl ekonomikos supeikęs Jeffas Bezosas sulaukė atkirčio iš Baltųjų Rūmų

Jeffui Bezosui socialiniame tinkle „Twitter“ atvirai sukritikavus Joe Bideno administracijos fiskalinę ir ekonominę politiką, elektroninės prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėjas pirmadienį sulaukė atkirčio iš Baltųjų Rūmų, kuriems toks elgesys paprastai nėra būdingas.
Jeffas Bezosas
Jeffas Bezosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikrai nereikia daug mąstyti, kad būtų galima suprasti, kodėl vienas turtingiausių planetos gyventojų prieštarauja viduriniajai klasei skirtai ekonominei darbotvarkei“, – pareiškė Baltųjų Rūmų atstovės spaudai pavaduotojas Andrew Batesas.

„Taip pat nieko nuostabaus, kad šis įrašas tviteryje pasirodė po to, kai prezidentas susitiko su darbuotojų organizacijų atstovais, įskaitant „Amazon“ darbuotojus“, – pridūrė jis.

A.Batesas turėjo omenyje Baltuosiuose Rūmuose neseniai įvykusį prezidento J.Bideno susitikimą su Christianu Smallsu, „Amazon“ profsąjungos vadovu. Ši profsąjunga, kuri buvo įkurta balandžio pradžioje, tapo pirmąja „Amazon“ profsąjunga Jungtinėse Valstijose.

J.Bezosas pastarosiomis dienomis sukritikavo J.Bideną keliuose tviterio įrašuose.

JAV prezidentas neseniai paragino kovojant su JAV kylančia infliacija, be kita ko, padidinti turtingų korporacijų apmokestinimą ir ši idėja, regis, suerzino „Amazon“ milijardierių.

„Svarstyti korporacijų apmokestinimo didinimą galima. Svarstyti, kaip pažaboti infliaciją, yra kritiškai svarbu. Maišyti šiuos klausimus į košę yra tiesiog ėjimas netinkama kryptimi“, – parašė J.Bezosas tviteryje.

Be to, J.Bezosas, aiškiai turėjęs omenyje J.Bideno socialinių išlaidų projektą „Build Back Better“, kuris yra įstrigęs Kongrese, sukritikavo administraciją už „dideles pastangas dar daugiau paskatinti jau perkaitusią, infliacinę ekonomiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius