-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jordanija susitarė su TVF dėl 1,3 mlrd. JAV dolerių paskolos

Jordanija susitarė su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl ketverių metų trukmės 1,3 mlrd. JAV dolerių paramos programos, kuri bus skirta padėti institucijoms stabilizuoti ekonomiką, ketvirtadienį paskelbė TVF.
Tarptautinis valiutos fondas (TVF)
Tarptautinis valiutos fondas (TVF) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskola, kurią dar turi patvirtinti Vašingtone įsikūrusio skolintojo valdyba, padės vyriausybei palaipsniui mažinti valstybės skolą ir išlaidas, tuo pačiu palaikant ekonomikos augimą, šaliai priimant Sirijos pabėgėlių antplūdį, sakoma TVF pranešime.

Pagalbos programa „sustiprins valdžios institucijų ambicingą makroekonominių ir struktūrinių reformų darbotvarkę ateinantiems ketveriems metams“, – pažymėjo TVF misijos vadovas Christopheris Jarvis.

Vyriausybės programa orientuota į „integracinio ekonomikos augimo sąlygų gerinimą, ypač atsižvelgiant į iššūkius, kylančius dėl vykstančio regioninio konflikto ir neaprėžtumo“.

Tai apima veiksmus, kuriais siekiama sumažinti mokesčių vengimą ir pagerinti investicinę aplinką, kartu skatinant augimą. Tarp pagrindinių reformų vyriausybė sumažins elektros energijos kainas įmonėms ir imsis priemonių užtikrinti, kad subsidijos namų ūkiams būtų suteikiamos „tik tiems, kuriems jų reikia“.

„Be to, valdžia imsis priemonių, skirtų padėti jauniems žmonėms ir moterims patekti į darbo rinką“, – priduriama pareiškime.

Prognozuojama, kad 2020 metais Jordanijos bendrasis vidaus produktas (BVP) augs 2,1 proc., o artimiausiais metais palaipsniui didės iki 3,3 procento.

Prognozuojama, kad 2020 metais infliacija išliks lėta ir sudarys mažiau nei 1 proc., tačiau tikimasi, kad per artimiausius kelerius metus ji padidės 2,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius