-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jose Manuelis Barroso: Kipras turi pakeisti savo ekonominį modelį

Kai tarptautiniai kreditoriai rengė Kipro ekonomikos gaivinimo programą, šalies valdžiai buvo aiškiai pasakyta, kad jos ekonominis modelis nekelia pasitikėjimo, pareiškė Europos Komisijos (EK) vadovas.
Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso
Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie pinigų plovimą, mes, žinome, palankiai vertiname Kipro sutikimą atlikti nepriklausomą su tuo susijusį auditą, be kita ko, pasitelkiant nepriklausomus auditorius“, – spaudos konferencijoje Briuselyje pareiškė Jose Manuelis Barroso.

Kalbėdamas apie nestabilią finansinę padėtį Kipre, Komisijos pirmininkas pabrėžė, kad bankų sektoriaus masto ir bendrojo vidaus produkto (BVP) santykis negali užtikrinti ekonominės sistemos stabilumo.

Jis taip pat pripažino, kad „didelį poveikį Kiprui taip pat padarė Graikijos krizė“. „Dabar Kipro gyventojų laukia sunkus restruktūrizavimo laikotarpis“, – pareiškė J.M.Barroso.

Anot jo, Eurogrupės posėdyje Briuselyje visų pirma kalbėta apie ekonomikos stabilumą, nes „Kipras artimiausiomis dienomis būtų galėjęs neįvykdyti savo skolinių įsipareigojimų“.

„Todėl visų pirma būtina užtikrinti finansinį stabilumą. Nors bendrai reikia padaryti gerokai daugiau“, – pareiškė Komisijos vadovas. Jis pridūrė, kad „Kipro ekonomikos pakilimo teks šiek tiek palaukti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius