-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„JPMorgan“ 2018-uosius pavadino prarastais metais eurui

Euro kursas vargu ar atsigaus anksčiau nei 2019 metais, o 2018-ieji bendrai Europos valiutai taps „prarastais metais“, mano JAV banko „JPMorgan“ analitikai. Naujausiomis jų prognozėmis, šių metų pabaigoje euras kainuos 1,12 JAV dolerio, o ne 1,2 JAV dolerio, kaip manyta anksčiau.
Pelė graužia pinigus
Pelė graužia pinigus / 123RF.com nuotr.

Spaudimą eurui padarė krizė besivystančios ekonomikos šalyse, tačiau „nuotaikos dėl euro bet kuriuo atveju buvo nestabilios“, nes po augimo sulėtėjimo šių metų pirmąjį ketvirtį euro zonos ekonomika nesugebėjo reikšmingai atsitiesti, pažymi banko ekspertai. Be to, investuotojai toliau nerimauja dėl artėjančių derybų dėl Italijos biudžeto, rašo agentūra „Bloomberg“.

Jeigu pablogės sąlygos besivystančiose rinkose ir padidės JAV dolerių paklausa, kurią paskatins pastangos mažinti skolų naštą, euro kursas gali smukti žemiau 1,1 JAV dolerio, mano analitikai.

„JPMorgan“, kaip ir anksčiau, mano, kad 2019 metais euro kursas atsities, tačiau jo prognozė taip pat buvo sumažinta – nuo 1,23 iki 1,19 JAV dolerio.

Kiek anksčiau šią savaitę UBS analitikai savo prognozę dėl euro kurso šių metų pabaigoje sumažino nuo 1,25 iki 1,2 JAV dolerio. Jų vertinimais, su Turkija, Italija ir „Brexit“ susijusi rizika ir toliau darys spaudimą bendrai Europos valiutai.

Antradienio vakare 1,1571 JAV dolerio siekęs euro kursas trečiadienį ūgtelėjo iki maždaug 1,1594 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius