-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtiniuose Arabų Emyratuose mokesčių mokėtoju tapęs G.Žiemelis Lietuvai siūlo privilioti užsieniečius

Turtingiausi lietuviai savo šalį palieka ne tik fiziškai, bet ir kaip mokesčių mokėtojai. Pagrindinis „Maximos“ akcininkas Nerijus Numavičius jau nuo balandžio mėnesio yra ir Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojas, nes gyvena toje šalyje. Verslininkas Gediminas Žiemelis tapo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) mokesčių rezidentu ir mano, kad Lietuva turėtų pritraukti tokius rezidentus iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos, Moldovos, Baltarusijos.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Verslininkas G.Žiemelis jau kurį laiką yra tapęs JAE mokesčių rezidentu. Vadinasi, mokesčius jis moka ne Lietuvai, o šaliai, kurios rezidentu ir tapo.

Mano, kad šalis turi elgtis taip pat

Tokių mokestinių rezidentų galima tikėtis 200 tūkstančių iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos, Moldovos, Baltarusijos, – mano G.Žiemelis.

Tai paskelbė naujienų portalas vz.lt, tai G.Žiemelis patvirtino ir 15min. Toks faktas neturėtų stebinti, nes tarptautinę aviacijos verslo imperiją sukūręs turtuolis Lietuvoje per metus būna apie šimtą dienų.

G.Žiemelio valdoma „Avia Solutions Group“ Bankoke turi biurą, su kinais yra įsteigęs lėktuvų lizingo įmonę. Todėl, pasak jo, natūraliai įvyko persikėlimas. Verslininkas, kuriam neleista plėstis Lietuvoje veikiančiuose oro uostuose, įsitikinęs, kad Lietuva turi žengti šalių, lengvai įsileidžiančių mokesčių rezidentus, pėdomis.

„Vienas iš būdų, kaip daro Airija, Kipras, Anglija, Malta – mokestinių rezidentų įsileidimas“, – sakė jis ir nurodo tas šalis, iš kurių galime tikėtis mokestinių rezidentų.

Leidimai gyventi parduodami juodojoje rinkoje?

Įvairiai Lietuvoje vertinamas verslininkas, kuris šių metų kovą buvo paminėtas VSD pažymoje, mano, kad jeigu pritrauktume mokesčių rezidentų iš buvusių sovietinių valstybių, atplūstų ir pinigai.

Migracijos valdybos nuotr./Migracijos valdyboje
Migracijos valdybos nuotr./Migracijos valdyboje

„Tokių mokestinių rezidentų galima tikėtis 200 tūkstančių iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos, Moldovos, Baltarusijos. Per metus galima surinkti 2 milijardus JAV dolerių“, – 15min teigė G.Žiemelis.

Tiesa, tų šalių gyventojams reiktų suteikti bevizį režimą. „Nes dabar leidimas gyventi Lietuvoje juodojoje rinkoje kainuoja 60–70 tūkstančių dolerių“, – tvirtino verslininkas.

Siūlo registruoti užsieniečius LEZ

Ką jis siūlo keisti Lietuvos įstatymuose? Pasak jo, pakaktų, kad užsienio šalies piliečiui galima būtų įregistruoti įmonę vienoje iš veikiančių Laisvųjų ekonominių zonų (LEZ), o įstatinis kapitalas turėtų būti vienas euras.

Klaipėdos LEZ nuotr./Klaipėdos LEZ įsikurs dar viena įmonė.
Klaipėdos LEZ nuotr./Klaipėdos LEZ įsikurs dar viena įmonė.

O iš kur pinigai? Tokios užsienio įmonės licencija galėtų kainuoti 10 tūkstančių JAV dolerių per metus.

„Taip įmonės savininkui ir jo šeimos nariams suteikiamas leidimas nuolat gyventi Lietuvoje“, – samprotavo „Avia Solution Group“ akcininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius