-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kai kurių ministerijų vadovų interesų deklaracijos neprieinamos

Kai kurių jau kone metus dirbančių ministerijų vadovų viešųjų ir privačių interesų deklaracijos iki šiol neprieinamos visuomenei, rašo „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tinklalapyje viešai nepasiekiamos krašto apsaugos viceministrų Antano Valio ir Marijaus Veličkos, aplinkos viceministrės Daivos Matonienės, ūkio viceministro Mariaus Skarupsko, socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovės pavaduotojų Aivaro Tušo bei Angelės Bajorienės, sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko, žemės ūkio viceministrų Leokadijos Počikovskos ir Mindaugo Kuklieriaus deklaracijos.

Dienraščio kalbinti A.Valys, M.Skarupskas ir D.Matonienė tikino deklaracijas pateikę. Ministrų ir viceministrų deklaracijos yra viešos, jas politikai privalo pateikti per 30 kalendorinių dienų nuo paskyrimo į pareigas.

VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas sako, kad deklaracijos gali būti nematomos dėl klaidos jas pateikiant: „Nuo praėjusių metų jos teikiamos elektroniniu būdu, tad kartais suveikia žmogaus veiksnys: deklaruojantis asmuo, pavyzdžiui, nurodo netinkamą kodą, ir jo deklaracija tampa neprieinama viešai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius