Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kainų komisija suderino Lietuvos elektrinės investicijas į naująjį bloką

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija antradienį suderino valstybės valdomos Lietuvos elektrinės investicijas į neseniai pradėtą statyti devintąjį bloką – jos sieks 335,7 mln. eurų (1,159 mlrd. litų).
Ženklas
Ženklas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tačiau komisija atkreipė dėmesį, kad Lietuvos elektrinės investicija ekonominio nuosmukio metu yra didesnė nei investicija į panašų bloką Rygoje, statytą pakilimo metu, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Šis projektas pagal Tarptautinės energetikos agentūros 2006 metais atlikto tyrimo dėl elektros energijos gamybos šaltinių statybos kainų duomenis gerokai viršija ir agentūros nustatytą vidurkį, ir maksimalų dydį. Tad pradėjome aiškintis, atsisakėme “štampuoti„ sprendimą“, – sakė Kainų komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys.

Jis pripažįsta, kad šio Kainų komisijos antradienio sprendimas nebuvo toks drastiškas – anksčiau komisija norėjo pripažinti 313,3 mln. eurų (1,082 mlrd. litų) investiciją.

Pati Lietuvos elektrinė prašė suderinti 384,3 mln. eurų (1,327 mlrd. litų) investiciją. Bendrovė investicijas turi derinti su Kainų komisija, kadangi jos parduodamos energijos kaina yra reguliuojama, o investicijos sąnaudos iš dalies įskaičiuojamos į elektros tarifą.

Konkursą Lietuvos elektrinei statyti 450 MW galios kombinuotojo ciklo (gaminančio ne tik elektros energiją, bet ir šiek tiek šilumos) bloką šių metų pradžioje laimėjo rangovė Ispanijos bendrovė „Iberdrola“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius