-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip gali keistis biurų nuomos kainos

Biurų nuomos kainos sostinėje gali mažėti per šildymo sezoną, tačiau vėliau turėtų grįžti į dabartinį lygį ir daugiau nemažėti, prognozuoja „Verslo žinių“ apklausti nekilnojamojo turto specialistai.
„Vilniaus vartai“
„Vilniaus vartai“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kaina

Dauguma jų prognozuoja, kad biurų nuomos kainos daugiau nekris. Nedidelių pokyčių galima tikėtis nebent pačioje metų pradžioje, kai išaugus šildymo išlaidoms bendrovės mėgins derėtis dėl mažesnių nuomos kainų.

„Trumpuoju periodu – pirmąjį 2010 metų ketvirtį – nuomos kainos dar gali sumažėti 7–10 proc., tačiau 2010 metų pabaigoje urėtų sugrįžti į dabartinį lygį. Galimybę, kad kainos mažės, siečiau su šildymo sąnaudomis“, – sakė „Colliers International Advisors“ vadovas Mindaugas Kulbokas.

„Ober-Haus“ specialistai prognozuoja, kad nuoma A klasės biuruose šių metų pirmąjį pusmetį pigs 10 procentų. Tai lems didėjančios energijos išteklių kainos ir silpna ekonomikos skatinimo politika.

„Nedidelio kilimo galima tikėtis ne anksčiau kaip 2011–2012 metais, kai bus užpildyti laisvi plotai“, – teigė „Ober-Haus“ Komercinių investicinių projektų skyriaus vadovas Aidas Pilka.

Agentūrų duomenimis, A klasės verslo patalpų nuoma sostinėje dabar kainuoja 35–45 litus už kvadratinį metrą, B plius klasės –18–35 litus už kvadratinį metrą, B klasės –10–30 litų už kvadratinį metrą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius