Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip mokėsime už karštą vandenį

Kainų komisija penktadienį patvirtino karšto vandens kainų nustatymo ir apskaitos prietaisų aptarnavimo mokesčio metodiką.
Siūloma, kad savavališkai sugadinusiems vandens skaitiklį būtų priskaičiuota po 7 kub. metrus vandens kiekvienam buto gyventojui.
Siūloma, kad savavališkai sugadinusiems vandens skaitiklį būtų priskaičiuota po 7 kub. metrus vandens kiekvienam buto gyventojui. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.
Temos: 2 Vanduo Mokesčiai

Kainų komisijos narys Danas Janulionis BNS sakė, kad ji padės nuo kitų metų pradžios nustatant karšto vandens kainas bei atlygį už prietaisų priežiūrą.

Karšto vandens kainų nustatymo metodika turėtų būti pirmas žingsnis sprendžiant problemą, kai vartotojai nežino, kiek jie moka už karštą vandenį. Šiuo metu kai kurie vartotojai gauna dvi atskiras sąskaitas už šaltą vandenį ir šilumos energiją, todėl negali palyginti skirtingų tiekėjų kainų.

Ši metodika taip pat numato, jog karšto vandens kainas bus galima nustatyti kas mėnesį, jeigu bus dideli kuro kainų pasikeitimai.

Karšto vandens kainą turėtų sudaryti jo pardavimo ir ruošimo kaina, kuri savo ruožtu būtų sudaroma iš pastovios ir kintamos dedamųjų. Karšto vandens tiekėjų normatyvinis pelnas būtų skaičiuojamas nuo būtinųjų karšto vandens sąnaudų, o pelno norma - ribojama.

Karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokesčio metodika numato, kad jis ateityje galėtų būti perskaičiuojamas, vartotojų kainų indeksui pasikeitus daugiau kaip 10 procentų.
Mokestį nustatytų savivaldybių tarybos, jis būtų diferencijuojamas pagal duomenų nuskaitymo būdą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius