Kaip Vakarų Europoje gyvensime po 30-40 metų

Naujoms Europos Sąjungos (ES) šalims iš Rytų Europos gali prireikti 30-40 arba dar daugiau metų, kad pagal gyvenimo lygį pasivytų Vakarų Europą.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Europa

Tai tarptautinės reitingų agentūros „Moody's“ vyresnysis analitikas Kennethas Orchardas pareiškė agentūros „Reuters“ surengtoje konferencijoje. Kaip praneša naujienų portalas biznews.lv, analitikas pareiškė, kad gyvenimo lygis naujose ES šalyse ir toliau artės link Vakarų Europos, tačiau šis procesas bus lėtesnis, nei buvo manoma anksčiau.

„Anksčiau kai kurie specialistai teigė, kad šis procesas gali trukti 15-20 metų. Tačiau dabar mes galvojame, kad kai kuriose šalyse vieno žmogaus pajamos gali susilyginti (su gyvenimo lygiu senose ES šalyse) po 30-40 metų arba gal netgi dar vėliau“, – pareiškė „Moody's“ ekspertas.

K.Orchardas nurodė, kad per artimiausius kelis metus neverta tikėtis, jog Rytų Europos šalių kreditiniai reitingai pakils. Analitikas teigia, kad ES ir Tarptautinio valiutos fondo parama turėtų Rytų Europos šalims padėti atsigauti po ekonominės krizės pabaigos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius