-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinėms dovanoms ir vaišėms per šias šventes išleidome daugiau pinigų nei pernai

Ekonomistai pastebi, kad Lietuvos gyventojai kalėdinėms dovanoms ir vaišėms per šias šventes išleido daugiau pinigų nei pernai. Sausį išlaidaujama gerokai mažiau, nors verslininkai pirkėjus vilioja didelėmis nuolaidomis.
Kalėdinės dovanos
Kalėdinės dovanos / 123rf.com nuotr.

Skaičiuojama, kad 2018 metais kas ketvirtas Lietuvos gyventojas kalėdinėms dovanoms planavo išleisti apie 100–200 eurų. Palyginus su praėjusiais metais, tokios vertės dovanas planuojančių gyventojų padaugėjo dešimtadaliu. Išaugo ir biudžetas šventiniam stalui – vidutiniškai jam skirta 100 eurų.

Specialistai sako, kad, kai šventinių laisvų dienų laikotarpis ilgesnis, kaip šiais metais, pirkėjų vartojimas dar labiau padidėja. Vis dėlto, pastebima, kad kuo daugiau vartotojai išleidžia lapkritį ir gruodį, tuo mažiau pirkiniams skiria sausį ir vasarį, kadangi sumažėja lėšų.

Nors prekybininkai tuomet skelbia išpardavimus, daugelyje šalių apyvarta sausį krenta beveik ketvirtadaliu. Norint išvengti drastiškai suplonėjusios piniginės, pirkėjams patariama įvertinti planuojamas išlaidas iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius