-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltų nėra: gimnazijos renovacijai skirtus pinigus teks grąžinti, nes nesugebėta jų įsisavinti

Šimtmečio jubiliejų atšventusi Juozo Tumo-Vaižganto gimnazija liks nerenovuota siena. 92 tūkst. eurų, Rokiškio rajonui skirtų iš Valstybės investicijų programos, teks sugrąžinti, nes nesugebėta jų įsisavinti, o kaltų – nėra.
92 tūkst. eurų, rajonui skirtų iš Valstybės investicijų programos, teks sugrąžinti, nes nesugebėta jų įsisavinti, o kaltų – nėr
92 tūkst. eurų, rajonui skirtų iš Valstybės investicijų programos, teks sugrąžinti, nes nesugebėta jų įsisavinti, o kaltų – nėr / J.Kačerausko nuotr.

Kodėl?

Paskutiniame praėjusių metų rajono tarybos posėdyje, svarstant rajono biudžeto patikslinimo klausimą, bandyta išsiaiškinti, kas kaltas, kad savivaldybei tenka sugrąžinti beveik šimtatūkstantinę sumą, skirtą iš Valstybės investicijų programos J.Tumo-Vaižganto gimnazijos ir bendrabučio pastatų rekonstrukcijai?

Minėtai švietimo įstaigai anksčiau vadovavęs tarybos narys Egidijus Vilimas prašė punktą dėl 92 tūkst. eurų grąžinimo svarstyti atskirai nuo biudžeto tikslinimo projekto. Prieš posėdį politikas sakė, jog situacija šokiruoja, jam neteko girdėti, kad anksčiau savivaldybei būtų tekę grąžinti skirtas investicijas dėl to, kad pinigų nespėta įsisavinti.

Niekas nenorėjo

Į tribūną pakviesta rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Vida Paukštienė paaiškino, jog tik rugpjūčio pabaigoje savivaldybė iš Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) gavo patvirtinimą dėl gimnazijos sienų šiltinimo. Nuo rugsėjo pradėtos pirkimų procedūros, bet skelbti trys darbų rangos pirkimai buvo nesėkmingi: neatsirado norinčiųjų, o viena pasiūlyta darbų rangos kaina buvo per didelė. Ketvirtojo pirkimo nebeskelbta, nes iki gruodžio 1 d. savivaldybė privalėjo pateikti ataskaitas ŠMM.

V.Paukštienė dėstė, jog gimnazijos pastatas yra kultūros paveldo objektas, darbams reikėjo gauti ekspertinį vertinimą ir kt. Be to, lauko darbų atlikti nebūtų spėta ir dėl jiems nepalankių oro sąlygų. Susidarius nepalankioms aplinkybėms, anot V.Paukštienės, nutarta gimnazijos sienų šiltinimo darbų pirkimų daugiau nebeskelbti. Politikų kamantinėjama vedėja sakė, jog jos vadovaujamas skyrius padarė viską, ką galėjo, bet rezultatas – neigiamas.

Bus prievaizdas

Po vedėjos paaiškinimų replikuota, kad rajonas pinigų gavo per daug ir „nebeapžiojo“. Posėdyje siūlyta nebeieškoti kaltų, o sudaryti komisiją. Jeigu komisija bus sudaryta, ji taps savivaldybės specialistų, atsakingų už skiriamų investicijų įsisavinimą, veiklos prievaizdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius