Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalvarijų turgaus nuomos konkursas įstrigo teisme

Vilniaus Kalvarijų turgavietės nuomos konkursas sustabdytas.
Piketuotojai antradienį tikisi išgirsti, kokia ateitis laukia Kalvarijų turgaus.
Kalvarijų turgus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės Investicinių projektų skyriaus vedėja Rasa Cibulskienė BNS pranešė, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas laikinai sustabdė tarybos sprendimą dėl turgavietės nuomos konkurso.

„Vilniaus apygardos administracinis teismas sustabdė tarybos sprendimo galiojimą, kadangi buvo gautas skundas ir teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. Tos laikinosios apsaugos priemonės yra apskųstos“, – sakė R.Cibulskienė.

Liepos viduryje paskelbus konkursą planuota rugsėjo 8 d. atplėšti vokus su konkursiniais pasiūlymais.

„Besidominčių dalyvauti konkurse yra daugiau kaip dešimt“, – teigė savivaldybės atstovė.

Liepos mėnesį Vilniaus apygardos administracinis teismas gavo Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nario Kęsto Komskio skundą. Jis prašo teismo nustatyti, ar savivaldybės sprendimas patvirtinti nuomos konkurso nuostatus yra teisėtas.

K.Komskio vertinimu, savivaldybės taryba patvirtino tokius Kalvarijų turgaus nuomos konkurso nuostatus, kurie iš esmės prieštarauja savivaldybės turto valdymo, naudojimo bei disponavimo juo principams, neatitinka pačių vietos savivaldos principų. Teismui nustačius pažeidimus, politikas prašo panaikinti tarybos sprendimą.

Vilniaus savivaldybė privačiam investuotojui 25 metams ketina išnuomoti Kalvarijų turgavietę. Savivaldybės taryba tam pritarė birželio pabaigoje.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos paskelbto konkurso sąlygose sakoma, kad jo laimėtojas privalės turgų rekonstruoti per 3 metus nuo leidimo statybai gavimo – jis turės būti gautas per 1 metus nuo sutarties pasirašymo. Į turgaus atnaujinimą investuojant ne mažiau kaip 25 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius