Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Kanada pritaikė atsakomuosius tarifus JAV

Kanada penktadienį atsikirto Jungtinėms Valstijoms bei muitais apmokestino amerikietiškų prekių už 12,6 mlrd. JAV dolerių.
Kanados vėliava
Kanados vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Tarp Kanados apmokestintų amerikiečių prekių yra apelsinų sultys, kečupas, viskis ir kitos prekės.

Iš viso bus apmokestinta apie 250 amerikietiškų prekių. Kanada, sudarinėdama tarifų sąrašą, sąmoningai apmokestino tas prekes, kurios vaidina svarbų vaidmenį vadinamųjų „svyruojančių“ valstijų ekonomikose ir kurios praėjusių rinkimų metu pasirinko balsuoti už Donaldą Trumpą ir respublikonus.

Kanada tokiu būdu atsakė į JAV anksčiau paskelbtus muitus plienui ir aliuminiui bei nuo liepos 1 dienos įsigaliosiantį 10 proc. importo tarifą vartojimo prekėms.

D.Trumpas iš pradžių nuo tarifų atleido Kanadą ir kitus sąjungininkus nuo tarifų metalams, bet šie dėl nuolatinės išimties nuo muitų su Vašingtonu susitarti nesugebėjo.

„Kanada neturi jokio kito pasirinkimo, tik atsakyti paskaičiuotu ir protingu būdu. Mes taip ir elgiamės“, – sakė Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland.

„Mes nežadame eskaluoti (prekybos karo), bet mes nepasiduosime“, – teigė C.Freeland, pridūrusi, kad Vašingtonas turėtų pergalvoti savo išpuolį prieš Kanados ekonomiką.

Otava taip pat paskelbė apie 2 mlrd. Kanados dolerių (1,5 mlrd. JAV dolerių) vertės pagalbos programą šalies plieno ir aliuminio pramonėms bei darbuotojams, kurie pajus neigiamą JAV tarifų metalams įtaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius