Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados bankas tikėtai paliko bazines palūkanas 23 metų aukštumose – 5 proc.

Kanados centrinis bankas paliko galioti 5 proc. dydžio bazinę palūkanų normą – aukščiausiame lygyje nuo 2001-ųjų, pateisindamas lūkesčius rinkoje.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Toks sprendimas trečiadienį priimtas jau penktą pinigų politikos posėdį iš eilės.

Banko valdančioji taryba pažymėjo, kad tebėra susirūpinusi dėl infliacijos rizikų, o dabartinė pinigų politika nebus keičiama tol, kol bazinės infliacijos stabilus lėtėjimas taps akivaizdus.

Sausį metų infliacija šalyje lėtėjo penktą mėnesį iš eilės ir sumenko iki 2,9 proc., patekdama į centrinio banko nustatytą 1-3 proc. tikslinį koridorių.

Tačiau Kanados bankas ir toliau mano, jog bendra metų infliaciją pirmąjį pusmetį išsilaikys ties 3 proc. žymą, o vėliau palaipsniui mažės.

Banko valdytojas Tiffas Macklemas (Tifas Maklemas) per spaudos konferenciją pareiškė, kad diskutuoti apie palūkanų mažinimą kol kas per anksti, nes reikia daugiau laiko, kad infliacija sulėtėtų iki 2 procentų.

Tuo tarpu dauguma ekonomistų tikisi, jog pinigų politikos švelninimo etapas prasidės birželį.

Kanados centrinis bankas nuo 2022-ųjų kovo skolinimosi išlaidas didino 10 kartų, bazines palūkanas iš viso kilstelėdamas 4,75 procentinio punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius