-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados premjeras paskelbė priemones, skirtas palengvinti pragyvenimo išlaidų naštą

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau, pastaruoju metu sulaukęs daug kritikos dėl didėjančios infliacijos, antradienį paskelbė apie nacionalinio dantų gydymo paslaugų plano pradžią ir kitas priemones, skirtas padėti su didėjančiomis pragyvenimo išlaidomis susiduriantiems gyventojams.
Justinas Trudeau
Justinas Trudeau / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagalba, apie kurią šiandien skelbiame, turės didelę reikšmę žmonėms, kurie ją gaus tikslingai, ir neskatins infliacijos“, – pažymėjo J.Trudeau.

Pasak premjero, jo administracija išgirdo „šeimų visoje šalyje skundus dėl sudėtingos padėties“, ir pridūrė, kad siūlomos lengvatos padės „tiems, kuriems buvo suduotas didžiausias smūgis“.

J.Trudeau pagrindinis varžovas, naujasis opozicinis konservatorių lyderis Pierre'as Poilievre'as sukritikavo vyriausybę už tai, kad ji skyrė didžiules sumas kanadiečiams padėti įveikti COVID-19 pandemijos padarinius.

Jis pavadino pandemijos metu skirtą paramą „JustinFlation“ („Džastinfliacija“).

Tuo pačiu metu P.Poilievre'as apkaltino vyriausybę, kad dabar ji nepakankamai remia kanadiečius, susiduriančius su didelėmis degalų, maisto ir būsto sąnaudomis.

Dėl aukštų degalų kainų Kanadoje metų infliacija pasiekė rekordines beveik keturių dešimtmečių aukštumas – 8,1 proc., nors birželį sumažėjo 0,5 procentinio punkto.

J.Trudeau teigė, kad 4,5 mlrd. Kanados dolerių (3,4 mlrd. JAV dolerių) vertės pagalbos priemonės bus įtrauktos į pirmuosius teisės aktus, kurie bus priimti, kai įstatymų leidėjai kitą savaitę grįš į darbą po vasaros atostogų.

Planuojamos priemonėms apima vartojimo mokesčio kredito padvigubinimą šešiems mėnesiams, vienkartinės būsto nuomos išmokos padidinimą mažas pajamas gaunantiems nuomininkams bei odontologijos paslaugų apmokėjimą neapdraustiems vaikams iki 12 metų.

J.Trudeau įsipareigojo sukurti nacionalinį dantų gydymo paslaugų kaip dalį susitarimo, kurį jo mažumos vyriausybė sudarė su Naująja demokratų partija, siekdama išlikti valdžioje iki 2025 metų.

Savo pareiškime premjeras teigė, kad iki 2025 metų nemokama dantų priežiūra bus išplėsta, apimant vaikus iki 18 metų amžiaus, senjorus ir negalią turinčius gyventojus, o vėliau – ir visas šeimas, kurių pajamos yra mažesnės nei 90 tūkst. Kanados dolerių per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius