Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas Ukrainoje kol kas nepaveikė sandorių rinkos

Per pirmąjį šių metų ketvirtį, nepaisant karo Ukrainoje, Lietuvoje paskelbta apie 13 sandorių vienu daugiau nei prieš metus, rodo „Mergermarket“ surinkti ir advokatų kontoros „Sorainen“ susisteminti duomenys, skelbia portalas vz.lt.
Paskola
Paskola / 123RF.com nuotr.

Pagal sandorių skaičių aktyviausias, kaip ir praėjusiais metais, išliko technologijų sektorius. Šią tendenciją stiprino nelėtėjantys startuolių sandoriai: jų pirmąjį ketvirtį buvo 6 iš 8-ių didžiausių Baltijos šalių sandorių pagal atskleistą vertę.

„Prognozuojame, kad dėl didelių valstybės investicijų šiemet bus aktyvus energetikos sektorius, galbūt pamatysime ir vieną kitą sandorį gynybos sektoriuje“, – portalui sakė „Sorainen“ vadovaujantis partneris Laimonas Skibarka.

Ekspertų teigimu, iki karo pradėti sandoriai buvo baigti senomis sąlygomis, tačiau ateityje pirkėjai turi daugiau svertų mokėti mažesnę kainą, argumentuodami geopolitinėmis rizikomis, mažesniu pirkėjų skaičiumi.

„Nauji investuotojai į regioną žiūri atsargiai“, – teigė advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ partnerė Rūta Armonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius