Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karpys pensijas?

Vyriausybės sprendimas dar kartą mažinti įmokas į privačius pensijų fondus turbūt nėra paskutinis. Kitaip jau kitąmet gali tekti karpyti pensijas dabartiniams pensininkams ir bedarbių pašalpas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Senolė
Dabartiniams pensininkams gal ir pavyks išsaugoti savo pensijas, o naujieji jau gali gauti mažesnes. / „Scanpix“ nuotr.

Metų pabaigoje ministrų kabinetui gali tekti pirmą kartą istorijoje mažinti draudžiamųjų pajamų dydį. Nuo jo priklausys, kokias pensijas ir nedarbo išmokas 2010-aisiais gaus mūsų šalies gyventojai.

Draudžiamųjų pajamų dydis tiesiogiai siejamas su „Sodros“ gaunamomis pajamomis ir išmokomis. Skirtumas tarp jų pastaruoju metu tik didėja, rašo dienraštis. 

„Sodros“ tarybos pirmininkas Vidmantas Zimnickas „Lietuvos rytui“ vengė komentuoti, ar „Sodra“ ryšis metų pabaigoje pasiūlyti Vyriausybei mažinti draudžiamųjų pajamų dydį. Jis pasiūlė palaukti ir pažiūrėti, kaip „Sodrai“ seksis antrąjį metų pusmetį. Tačiau buvęs Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Algirdas Sysas pripažino, kad logiškai mąstant draudžiamųjų pajamų dydis turėtų mažėti.  Šis dydis pastaraisiais metais kilo, mat augo atlyginimai ir daugėjo dirbančiųjų. Tačiau dabar prognozuojama, kad šiemet ir kitąmet atlyginimai sumažės mažiausiai 5 procentais, o nedarbas pasieks 15 proc. 

„Lietuvoje nėra pensijų mažinimo mechanizmo. Per Rusijos krizę jos buvo tik įšaldytos, todėl kažkas panašaus gali atsitikti ir dabar. Mažesnes pensijas nebent gali gauti naujieji pensininkai“,– sakė A.Sysas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius