-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karščiai didina šaltibarščių produktų pardavimus ir gamybą

Į Lietuvą atslinkus karščio bangai, šalies parduotuvėse gerokai išaugo lietuvių pamėgtų šaltibarščių produktų pardavimai. Gamintojai irgi jaučia lietuvių polinkį gaivintis šiuo patiekalu – burokėlių gamyba planuojama iš anksto, o kefyro gamintojai į išaugusią paklausą priversti reaguoti greitai.
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai / Vida Press nuotr.

Šaltibarščiams skirtus produktus galima priskirti sezoniniam asortimentui, todėl meteorologams prognozuojant karščius jų tiekimas didinamas, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Stebime orus, prie jų deriname sezoninį asortimentą, o ateinant karščiams tikrai žinome, kad tai vienas populiariausių patiekalų tarp lietuvių, todėl padidiname kefyro, rūgpienio, burokėlių tiekimą. Per daug metų esame išmokę, kaip reaguoti į artėjančius karščius, kad mūsų pirkėjai prekių nepritrūktų“, – BNS sakė ji.

Pasak tinklo atstovės, kefyro ir rūgpienio pardavimai per karščius didėjo trečdaliu, burokėlių – ketvirtadaliu, produktai aktyviau perkami prie poilsio zonų ir pajūryje esančiose parduotuvėse.

„Lyginant karštąją savaitę su praėjusia savaite, kefyro ir rūgpienio pardavimai išaugo 29 proc., o virtų burokėlių – 25 proc. Žalių burokėlių pardavimai nesikeičia, lietuviai jų neverda, nori lengviau ir greičiau atsigaivinti. Pardavimai ypač didėja savaitgaliais, vietovėse prie poilsio zonų, ežerų, upių, pajūryje“, – sakė V.Budrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius