-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kartono gamybos bendrovės planuoja investicijas

Bendrovės „Klaipėdos kartonas“ ir „Kauno popierius“, gaminančios gofravimui skirtą popierių, skaičiuoja didėjančius pardavimus ir svarsto apie milijonines investicijas į gamybą.
Medienos rąstai
Medienos rąstai / Policijos nuotr.

Nuo praėjusios vasaros veikiantis „Kauno popierius“ gavo 12,5 mln. litų pajamų, o „Klaipėdos kartono“, kuris, be gofravimui skirto popieriaus, dar gamina ir kartoninį korinį užpildą, apyvarta pernai padidėjo beveik 2 kartus iki 114 mln. litų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Mūsų įmonės nėra konkurentės. Klaipėdiečiai gamina storesnį popierių, skirtą gofravimui, mes – plonesnį. Vietos po saule abiem užtenka“, – dienraščiui „Verslo žinios“ teigė prieš metus pradėjusio veikti „Kauno popieriaus“ generalinis direktorius Tomas Bielinskas.

Artimiausiu metu abi įmonės planuoja įsigyti popieriaus gamybos mašinų. Tiesa, jos nebus naujos, o investicinius planus įgyvendinti numatyta ne anksčiau kaip kitąmet.

Pasak „Klaipėdos kartono“ generalinio direktoriaus Arūno Pasvensko, naujų tokių mašinų kaina įkandama tik pasauliniams koncernams, mat ji siekia apie 350 mln. eurų. Šiais metais Klaipėdos popieriaus gamybos bendrovė numačiusi investicijoms skirti 4,6 mln. litų, iš kurių didžiausią dalį sudaro vienos iš popieriaus gamybos mašinų modernizavimas.

Išimtinai eksporto rinkoms popierių, skirtą gofravimui, gaminantis „Kauno popierius“ pirmą šių metų ketvirtį skaičiuoja lūkesčius pranokusią 7,5 mln. litų apyvartą, o šįmet į gamybos technologijų modernizavimą numatoma investuoti apie 2,5 mln. litų. Šiuo metu Kauno įmonės vadovai derasi su Suomijos koncernu „Metso“ dėl gamybos technologijų modernizavimo, automatizavimo priemonių įdiegimo galimybių, sumažinant dabartines sąnaudas.

Šiemet „Kauno popierius“ tikisi pasiekti 30 mln. litų apyvartą, o „Klaipėdos kartonas“ -131 mln. litų pardavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius