Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas penktas bedarbis Didžiojoje Britanijoje – imigrantas

Darbo rinka Didžiojoje Britanijoje dar labiau stiebėsi į viršų nepaisant to, kad vienas iš penkių bedarbių šalyje yra emigrantas, o į šalį plūsta atvykėliai tiek iš ES, tiek iš kitur. Nedarbo lygis šalyje yra mažiausias nuo 1975 metų. 
Gatvė Londone
Gatvė Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą paskelbti imigrantų nedarbo duomenys rodo, kad vienas iš penkių bedarbių šalyje yra atvykėlis. Tokių yra 317 tūkst., iš jų 98 tūkst. yra gimę ES šalyse, rašo „Daily Telegraph“. Iš viso šalyje yra įregistruota 1,4 mln. bedarbių. Tai mažiausias nedarbo lygis šalyje nuo 1975 metų.

Nedarbas tarp atvykėlių iš ne ES šalių yra didesnis – 6,2 proc., palyginti su ES piliečiais – 4 proc. Bendras imigrantų nedarbo lygis yra 5,3 proc.

Oficialiai paskelbta statistika rodo, kad labiausiai bedarbių skaičius auga tarp rumunų ir bulgarų, gyvenančių Didžiojoje Britanijoje. Per pastaruosius metus jų padaugėjo trečdaliu – iki rekordinio 362 tūkstančių. Beje, bulgarų ir rumunų skaičius Didžiojoje Britanijoje auga, kai atvykėlių iš kitų ES valstybių jau mažėja.

Skelbiama, kad darbuotojų iš ES priklausančių valstybių padaugėjo nuo 2,3 iki 2,37 mln., ir didžiausią tam poveikį pastaruoju metu padarė augantis atvykėlių skaičius iš Rumunijos ir Bulgarijos.

Beje, imigrantų iš Rytų Europos šalių, tarp jų ir Lietuvos, sumažėjo nuo 995 iki 972 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius