Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas taps naujuoju Anglijos banko vadovu, gali būti paskelbta tik po „Brexit“

Kas taps naujuoju Anglijos banko vadovu, Didžiosios Britanijos vyriausybė gali paskelbti tik po to, kai šalis pasitrauks iš Europos Sąjungos (ES).
Britai laukia sprendimo dėl „Brexit“
„Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos iždo kancleris Sajidas Javidas dabartinio šalies centrinio banko vadovo Marko Carney įpėdinio vardo greičiausiai neatskleis iki planuojamos „Brexit“ dienos – spalio 31-osios, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.

M.Carney iš Anglijos banko vadovo posto pasitrauks 2020 metų sausio pabaigoje ir ankstesnis iždo kancleris Philipas Hammondas yra sakęs, kad jo įpėdinio vardas bus paskelbtas šių metų rudenį.

Didžioji Britanija iš ES rengiasi išstoti spalio 31 dieną. Tačiau šalies parlamentas taip ir nepritarė „Brexit“ sutarčiai, kurią su Briuseliu buvo suderinusi ankstesnė ministrė pirmininkė Theresa May.

Dabartinis premjeras Borisas Johnsonas yra pasirengęs pakeisti sutartį, kad parlamentas jai pritartų, tačiau Briuselis yra ne kartą pareiškęs, jog neketina iš naujo derėtis dėl britų politikus netenkinančių straipsnių.

„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

Opozicinės leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas praėjusią savaitę pareiškė apie ketinimus inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo B.Johnsono vyriausybe.

Jis paragino opoziciją suformuoti leiboristų vadovaujamą vyriausybę, kuri galėtų užkirsti kelią vadinamajam kietajam „Brexit“, ir surengti visuotinius rinkimus.

Pasak šaltinių, jeigu bus nuspręsta surengti visuotinius rinkimus, S.Javidas eilinio biudžeto projekto paskelbimą gali atidėti iki 2020 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius