Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasos aparatas – tik prekystalio dekoracija. Vieni moka mokesčius, kiti sukčiauja

Valstybinė mokesčių inspekcija ragina pirkėjus nepalikti prekybos vietose išduotų kasos aparatų čekių ir šitaip „nesuteikti galimybės mokesčių vengiantiems sukčiams“. Inspektoriai gaudo ir baudžia, tačiau nemėgina įdiegti technologijų, kurios tokioms apgavystėms užkirstų kelią.
E.Juškevičiaus teigimu, šis antikvarinis kasos aparatas buvo naudojamas Olandijoje. Pašnekovo teigimu, jo būklė prasta. Jei nepavyks restauruoti – bus detalės kitiems kasos aparatams.
Antikvarinis kasos aparatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot liudininkų, Lietuvos pajūris yra Lietuvos mokesčių rojus, nes Nidoje ir kitapus marių vienintelė čekius mušanti bendrovė – parduotuvė „Maxima“, todėl taupumu besigiriančiai valdžiai čia yra nemažai mokesčių rezervų. Tam reikia Mokesčių inspekcijos patikrų, vasarą pajūryje turėtų padirbėti mobiliosios kuopos, rašo „Verslo žinios“.

Specialistai mano, kad visi programinės įrangos kontrolės svertai yra VMI rankose, jos galioje pakeisti kasos aparatų naudojimo reglamentą taip, kad būtų išvengta sukčiavimo, apie kurį ji pati pranešė praėjusią savaitę.

Tąsyk visuomenė buvo plačiai informuota, kad visoje šalyje veikiantis restoranų tinklas per kiek daugiau nei 2 mėnesius, išduodamas klientams tik tarpinius čekius, preliminariais  duomenimis, neapskaitė apie 1,5 mln. Lt ir nuo valstybės nusuko per 300 000 Lt PVM.

Tik ar mokesčių inspektoriai stengiasi pričiupti apgavikus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius