-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataras pažadėjo 15 mlrd. JAV dolerių investiciją į Turkiją

Kataras trečiadienį prižadėjo atlikti tiesioginę 15 mlrd. JAV dolerių investiciją į Turkiją, kuri pastarosiomis dienomis pakliuvo į valiutos krizę, sako pareigūnai. „Kataras prižadėjo 15 mlrd. JAV dolerių vertės tiesioginių investicijų į Turkiją. Turkijos ir Kataro santykiai yra grįsti tvirta draugyste ir solidarumu“, – tviteryje rašė Turkijos prezidentūros atstovas Ibrahimas Kalinas.
Kataras
Kataras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešimas buvo paskelbtas po Kataro emyro šeicho Tamimo bin Hamado al-Thani ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano susitikimo.

Kaip skelbia oficiali Anatolijos naujienų agentūra, R.T.Erdoganas padėkojo emyrui ir Kataro žmonėms už tai, kad šie „liko kartu su Turkija“.

Jis sakė, kad santykiai su Kataru, kurį prezidentas apibūdino kaip „draugišką ir brolišką valstybę“, bus stiprinami daugybėje sričių.

Turkiją pastarosiomis dienomis supurtė spartus šalies valiutos liros nuosmukis, kurį išprovokavo tiek makroekonominiai faktoriai, tiek diplomatinis ginčas su Jungtinėmis Valstijomis, kurios praėjusios savaitės pabaigoje padvigubino muitus turkiškam plienui ir aliuminiui.

Atsakydamas į tai R.T.Erdoganas paragino boikotuoti amerikietiškas elektronikos prekes, be to, Ankara taip pat padidino muitus kai kurioms prekėms iš JAV.

JAV ir Turkijos santykiai pašlijo po to, kai Jungtinės Valstijos dėl amerikiečių pastoriaus Andrew Brunsono sulaikymo Turkijoje nusprendė paskelbti sankcijas dviem turkų ministrams.

Savo ruožtu Turkija ir Kataras, kuris taip pat yra ir JAV sąjungininkas, pastaruoju metu tapo artimais partneriais politikoje ir ekonomikoje.

Oficialūs duomenys praėjusį mėnesį rodė, kad Doha turi apie 20 mlrd. JAV dolerių vertės investicijų Turkijoje, o Ankara savo ruožtu yra vienas didžiausių eksportuotojų į Katarą.

Pastarosiomis dienomis Turkijos rėmėjai Katare pradėjo kampaniją, kuria skatinama keisti rialus į lirą bei taip bandyti sutvirtinti sparčiai žemyn smunkančią Turkijos valiutą.

Manoma, kad valiutos krizė Turkijoje kelia riziką daugybei Kataro investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius