-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataras vilioja naujus investuotojus leidimais gyventi šalyje

Kataras pirmadienį paskelbė apie dar vieną ekonomikos diversifikavimui skirtą priemonę – užsienio investuotojams pirmą kartą bus išduodami leidimai gyventi šalyje, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Hamad oro uostas, Kataras
Hamad oro uostas, Kataras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užsieniečiai, investuojantys nenustatyto lygio „ne Kataro kapitalą“ į ekonomiką, galės gauti atnaujinamus penkerius metus galiojančius leidimus gyventi šalyje, pranešė valstybinė Kataro naujienų agentūra.

Pagal naująjį įstatymą, leidimų gyventi šalyje schema taip pat galės naudotis nekilnojamojo turto vystytojai, veikiantys Kataro nekilnojamojo turto rinkoje.

Anksčiau investuotojai, norintys gauti leidimus gyventi šalyje, turėdavo užsitikrinti Kataro įmonių ar fizinių asmenų paramą.

Šio žingsnio imtasi politinės krizės Persijos įlankoje metu. Kataras pastaruosius dvejus metus patiria kaimyninių šalių ekonominį ir diplomatinį boikotą.

Kataras, trečia pagal dydį Persijos įlankos ekonomika, taip pat siekia pritraukti naujų pajamų biudžeto deficitui finansuoti, susidariusiam dėl naftos kainų nuosmukio nuo 2014 metų vidurio.

2018 metų sausio mėnesį Kataras, kuriame gausu dujų, priėmė teisės aktus, kuriais užsienio investuotojams suteikta teisė valdyti 100 proc. nuosavybės daugumoje ekonomikos sektorių, siekiant padidinti su energija nesusijusias pajamas.

Anksčiau užsienio investuotojams galėjo priklausyti iki 49 proc. siekianti Kataro biržinių bendrovių akcijų dalis.

Pirmadienio reforma – tai dar viena didžiausio pasaulyje suskystintų gamtinių dujų eksportuotojo Kataro pastanga pritraukti naujų įplaukų grumiantis su Persijos įlankos krizės padariniais.

Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Bahreinas ir Egiptas nutraukė ryšius su Kataru 2017 metų birželio mėnesį, apkaltinę šalį ryšiais su ekstremistų grupuotėmis ir per artimu bendravimu su Iranu, kuris yra didžiausias Rijado konkurentas regione.

Doha neigia kaltinimus.

Ieškodamas priemonių gerinti savo padėtį, Kataras stiprina verslą su esamais prekybos partneriais už regiono ribų, priėmė sprendimus išgauti daugiau dujų ir ieško naujų rinkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius