Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataro centrinis bankas teigia, kad, nepaisant diplomatinės krizės, bankų sektorius veikia normaliai

Kataro centrinis bankas pirmadienį pranešė, kad šalies bankų sektorius veikia normaliai ir atliekamos vidinės ir tarptautinės operacijos, nepaisant diplomatinės krizės, kuri kilo po to, kai kelios Persijos įlankos šalys nutraukė su emyratu diplomatinius santykius.
Kataras
Kataras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kataro valstybinės naujienų agentūros išplatintame pranešime šalies centrinio banko vadovą šeichas Abdullah bin Saudas Al-Thani atmetė nuogąstavimus dėl bankų sektoriaus likvidumo.

„Bankai ir bankinės operacijos ir procedūros Katare vyksta normaliai, tiek vietinės finansų operacijos tiek ir tarp Kataro bankininkystės sektoriaus bei užsienio bankų“, – teigiama pranešime.

Centrinio banko vadovą taip pat pabrėžė, kad „likvidumo lygis Kataro bankininkystės sektoriuje yra geras ir atitinka visus klientų reikalavimus“.

Kataras tapo izoliuotas po to, kai praėjusią savaitę Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Bahreinas ir kelios kitos šalys nutraukti santykius su Doha dėl Kataro tariamos paramos teroristams. Doha tai neigia.

Birželio 5 d. Saudo Arabija uždarė sausumos sieną su Kataru, o pastarasis uždraudė Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų lėktuvams skristi per savo teritoriją.

Kataro piliečiams taip pat buvo liepta per dvi savaites išvykti iš Saudo Arabijos ir JAE. JAE taip pat nurodė savo bankams nutraukti bendradarbiavimą su Kataro bankais.

Neseniai Dohoje pasklido gandų, kad kai kuriuose valiutos keitimo punktuose ėmė trūkti JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius