-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune surinktais šviesos diodų šviestuvais ketina užkariauti Europos rinką

Ambicijų nestokojantys korėjiečiai Kaune atidaro gamyklą, kurioje surinktais šviesos diodų (LED) šviestuvais ketina užkariauti Europos rinką.
Šviesa
Šviesa / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Per penkerius metus investuotojai iš Pietų Korėjos Kaune žada investuoti iki 30 mln. eurų ir sukurti šimtą darbo vietų. Gamyklai išnuomotos patalpos buvusio „Dirbtinio pluošto“ teritorijoje, penktadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

Pirmasis gatvės apšvietimo šviestuvas turėtų būti surinktas balandį, o vėliau ketinama surinkti iki 30 tūkst. lauko ir vidaus apšvietimo šviestuvų per metus.

Tiek šviestuvų Lietuvos rinkai nereikia, todėl projektą vykdanti bendrovė „LK Development“ jau yra sudariusi sutartis su pirkėjais užsienyje.

Pirmiausia, Kaune rinktais šviestuvais planuojama aprūpinti kaimynines šalis, o vėliau Europos bei pasaulio šalis. Tačiau investuotojai Europą žada užkariauti ne produkcijos kiekiais, o kokybe. Bus dirbama su daugybe žinomų kompanijų. Viena tokių – „Samsung“. Lietuvoje pagaminti šviestuvai bus pažymėti prekės ženklu EELED.

„LK Development“ direktorės pavaduotoja Rasa Inčerauskaitė sako, kad įmonė galės pradėti gaminti būtent tuos gaminius, kurie bus naujausios kartos.

Lietuva išties daug dirbo, kad pritrauktų verslininkų iš Pietų Korėjos. Prieš ketverius metus buvo sukurta Lietuvos ir Pietų Korėjos įmonių grupė „LK Group“. Gamyklą Kaune atidaranti „LK Development“ – viena grupei priklausančių įmonių.

Šį mėnesį kita grupės įmonė „LK Green Energy“ atidarė mažesnę šviesos diodų šviestuvų surinkimo gamyklą Tauragėje. Tokiomis Pietų Korėjos verslininkų investicijomis kitos kaimyninės šalys pasigirti negali.

Neatmetama galimybė, kad vėliau bendradarbiavimas su korėjiečiais šviestuvų surinkimu neapsiribos. Tie patys investuotojai yra užėmę nemažą informacinių technologijų rinkos dalį.

Investuotojai pasirinko Kauną dėl logistikos ir gamyklai tinkamų patalpų. Kaune yra oro uostas, o ir jūrų uostas arčiau nei nuo Vilniaus. Daugelis detalių bus atplukdomos laivais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius