Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Palangos atrakcionų vietoje iškilo Kauno arkivyskupijos pramogų kompleksas – siūlo nematytas pramogas

Palangos J.Basanavičiaus gatvėje, prie pat tilto, Kauno arkivyskupija baigė įrengti didelį pramogų kompleksą, kuris pakeitė skandalingai pagarsėjusius atrakcionus. Per du milijonus eurų kainavęs parkas neatpažįstamai pakeitė teritoriją – čia svečiai galės leisti čiužinėdami pačiūžomis, žaisdami minigolfą, šokinėdami ant batutų, pavalgyti restorane, pasimėgauti SPA procedūromis ir netgi apsistoti viename iš 18 naujai įrengtų numerių.
Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams
Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min pirmiesiems pavyko apžiūrėti „Palangos vasaros parką“, kuriame jau veikia kavinė, žuvyčių SPA procedūros, dviračių nuomos paslaugos ir kitos pramogos, o pagrindinės parko pramogos bus pasiūlytos visai netrukus – iki birželio pabaigos. Dienos bilieto kaina sieks 20 eurų.

Asmeninio archyvo nuotr./Palangos vasaros parkas
Asmeninio archyvo nuotr./Palangos vasaros parkas

„Rekonstrukcijos ir statybos darbai objekte yra užbaigti. Šiuo metu nuomininkai baigia įsirengti jiems išnuomotas patalpas ir teritoriją. Viso komplekso oficialus atidarymas yra planuojamas birželio pabaigoje-liepos pradžioje, kai nuomininkai pilnai užbaigs savo darbus. Nors kai kurie objektai pradės veiklą dar iki oficialaus komplekso atidarymo“, – 15min informavo pramogų komplekso savininkės Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Nematytos pramogos

„Palangos vasaros parko“ teritorijos nuomininkas UAB „Aktyvistas“ vadovas Dainius Drungilas vardija, kad vienoje vietoje lankytojai galės gauti itin platų pramogų spektrą, ir visa tai – prie pat tilto. Jis skaičiuoja, kad parko teritorija – per 10 tūkst. kvadratinių metrų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams

„Čia bus batutų parkas, minigolfas, bus ir SPA paslaugų, firminė ledainė, čiuožykla pačiūžomis po atviru dangumi, masažo kabinetas, svečių namai su 18 kambarių, kavinė „Vero cafe“, restoranas „Pjazz“. Vienu metu, sakyčiau, parkas gali aptarnauti per 1000 žmonių“, – teigia D.Drungilas.

Be dirbtinės čiuožyklos, tarp kitų Lietuvoje neegzistuojančių pramogų jis mini kliūčių ruožą „Ninja Warriors“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Dainius Drungilas
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Dainius Drungilas

„Tai kliūčių ruožas, atėjęs yra iš Amerikos. Tai daugiau fizinių jėgų reikalaujanti pramoga, tokio kliūčių ruožo nėra Lietuvoje, jis tikrai įdomus ir dar po atviru dangumi“, – žada D.Drungilas.

Šiuo metu parke jau veikia kavinė, žuvyčių SPA procedūros, sėdmaišių prekyvietė, dviračių nuoma. Per dvi savaites turėtų atsidaryti restoranas, batutų parkas, minigolfas.

„Parkas atsidarinėja, kitą savaitę startuojame su batutais, su kitais įrengimais, pradedame statyti kompleksiškai, tikimės per kokias dvi savaites pastatyti“, – planus dėsto D.Drungilas.

Jis teigia, kad parką juos didelė tvora, kurioje bus pateikta senosios Palangos vizualizacija.

„O sintetinio ledo arena Lietuvoje bus vienintelė, tokia ji specialiai pritaikyta vasarai, kur vietoje ledo naudojamas plastikas, o pats paviršius vaškuojamas specialia įranga. Ant jo čiuožiama tokiomis pačiomis pačiūžomis, kaip ir ant ledo. Karštą vasarą atvykę poilsiautojai galės pačiužinėti trumpomis rankovėmis, tokia viena iš naujovių“, – apibūdina D.Drungilas.

Palangos kebabinėmis pasibaisėjęs verslininkas teigia, kad poilsiautojams bus siūloma ir greito maisto alternatyva – vokiškos dešrelės su belgiškomis bulvytėmis.

Investuotoja – Kauno arkivyskupija

Kauno arkivyskupija dar iš prieškario laikų paveldėjo Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje nr. 43, esančių pastatų ir žemės sklypo kompleksą, ji yra vienintelė komplekso savininkė.

„Sugrąžinus jį mums po sovietinės okupacijos, pastatų būsena buvo avarinė, jeigu nepasakyti tragiška, o sklypas taip pat visiškai apleistas. Tad mąstėme, kaip prikelti naujam gyvenimui objektą, esantį tokioje geroje kurorto vietoje. Tad rengdami šį projektą atlikome Palangos miesto-kurorto rinkos analizę, tarėmės su nekilnojamojo turto plėtros specialistais, turinčiais patirtį šioje srityje, ir su jų pagalba bandėme įvertinti ilgalaikės plėtros perspektyvas, o tuomet siekėme sukurti projektą, kuris derėtų ir su aplinka, ir su poreikiais“, – tikina Kauno arkivyskupijos atstovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams

Jis mini, kad investicijos į objektą sudarė per du milijonus eurų.

„Dalį lėšų investavo mūsų Ekonomo tarnyba, kitą dalį – objekto nuomininkai bei projekto operatoriai“, – pažymėjo D.Chmieliauskas.

Didžiausias iššūkis ir buvo sukurti objektą, kuris taptų ir architektūriškai gražus, ir komerciškai efektyvus. Manome, kad mums pavyko tai padaryti.

Jis pažymi, kad arkivyskupija čia veiklos tiesiogiai nevykdys, tačiau pastatus bei teritoriją išnuomoja įvairiems skirtingų projekto veiklų operatoriams.

„Didžiausias iššūkis ir buvo sukurti objektą, kuris taptų ir architektūriškai gražus, ir komerciškai efektyvus. Manome, kad mums pavyko tai padaryti, pasitelkus architektų biurą iš Vilniaus „AKeturi architektai“, pritraukus didelę patirtį turinčių nuomininkų ir išskaidžius objekte veiklas“, – teigia arkivyskupijos atstovas ir tikisi, kad platus veiklos spektras leis pasiekti keliamus tikslus.

Už nuomą gautus pinigus, kai sugrąžins paskolas, Kauno arkivyskupija naudos „stiprinti socialinės, kultūrinės, švietėjiškos ir ūkinės veiklos kryptis, taip pat remti nuolat vykdomą sielovadinę veiklą Kauno arkivyskupijoje“, –pažymėjo atstovas.

Jis nedetalizavo, kokios grąžos iš objekto tikisi – „atsipirks pagal Lietuvoje tokiems objektams taikomą grąžos standartą“.

Komplekso statybos darbus ant išlikusių pamatų atliko generalinis rangovas „Klaipėdos monolitas“.

Konkurentai turėtų džiaugtis

D.Drungilas aiškina, kad iš trijų nuomininkų komplekse „Aktyvistas“ yra didžiausias ir jam tenka operatoriaus-administratoriaus funkcijos.

„Kaip konkurentai? Na, retas turbūt kuris pasidžiaugia. Tačiau vertinant globaliai, žmonės, kurie turi gilesnį mastymą, supranta, kad paslaugos, kuo jų daugiau, ir kuo jos yra naujesnės ir įdomesnės, tuo daugiau jos sutraukia žmonių. Jos reikalingos Palangai, Jei čia atvažiuoja žmonės, vadinasi, jie ne tik čia naudosis paslaugomis“, – vertina D.Drungilas.

Jis žada miestui surengti didelę šventę.

„Birželio pabaigoje arba liepos pradžioje, dar nėra galutinai nuspręsta, tikrai bus didelis viso komplekso renginys. Tačiau paslaugos jau pradeda veikti ir veiks anksčiau“, – mini D.Drungilas.

Kainos įkandamos

15min pakalbinti parke jau įsikūrę verslininkai atrodė itin teigiamai nusiteikę.

Prekės ženklo „Fun for feet“ įkūrėjas Vytautas Damulevičius, siūlantis panardinti pėdas į SPA akvariumus su žuvytėmis, skaičiuoja, kad 15 minučių pramoga kainuos 10 eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams

„Veiklą dar tik pradedame, paskutiniai štrichai. Tikimės, kad čia ir dieną, ir vakare sulauksime klientų. Siūlome emociją žmogui, ypač, jei kas bijo kutenimo, tai iš viso čia galės sprogti iš juoko. Paprastas 15 minučių seansas kainuos 10 eurų, 20 minučių seansas su deguonies prisotintu kokteiliu – 15 eurų, o už 30 minučių su ledais – 20 eurų“, – kainas vardija V.Damulevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pramogų kompleksas „Palangos vasaros parkas“ atveria duris poilsiautojams

UAB „Holz Riva“ vadovas Rimantas Andrikonis siūlo praeiviams įsigyti įvairiaspalvius pripučiamus sėdmaišius „SeatZac“.

„Mūsų tikslas – suteikti žmonėms džiaugsmą. Atsipalaiduokite kur tik norite, poilsiaukite kur norite. Galite čia ateiti, išbandyti, ir nusipirkti. Šį savaitgalį sėdmaišiai kainuos 25 eurus“, – teigė R.Andrikonis.

Svečių namuose, pavadintuose „Melt“, kambariai kainuos nuo 50 iki 100 eurų, teigia D.Drungilas.

„Mūsų šūkis – emocijos, kuriančios gyvenimą. Ir mintis buvo, kad emocijas suteikia saulės tekėjimas ir nusileidimas. Pabandėme atspindžių temas atkartoti ir kiekvienas iš mūsų kambarių turi unikalų tas emocijas atspindintį pavadinimą. O „Melt“ reiškia – ištirpk. Siūlome klientams ištirpti Palangoje“, – sako D.Drungilas.

Komplekso vadovas teigė, kad čia nuolat vyks renginiai ir žaidimai – organizuojami teatriukai, bus pastatyta scena, vedami žaidimai ar koncertuojama.

Čiužinėjimas dirbtinio ledo arenoje kainuos 4 eurus, į kainą įtraukta ir pačiūžų nuoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius