Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno grūdų“ grupės apyvarta viršijo 1 mlrd. litų, kitąmet planuojamas 30 proc. augimas

Verslininko Tautvydo Barščio kontroliuojama „Kauno grūdų“ įmonių grupė pirmą kartą savo istorijoje šiemet pasiekė didesnę kaip l mlrd. litų apyvartą, o ateinančiais metais planuoja augti dar 30 proc. ir įsitvirtinti ne tik žaliavų, bet ir maisto produktų rinkose.
„Kauno grūdai“
„Kauno grūdai“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mūsų augimas, palyginti su 2010 metais, yra 34 proc. ir visa grupė per 10 mėnesių jau skaičiuoja per 1 mlrd. litų apyvartą. Didžiausią postūmį mums davė nauji verslai – užėmėme 20 proc. trąšų, žemės ūkio chemikalų rinkos. Didėjo ir eksportas. Turime aiškią kryptį – tapti produktų tiekėjais galutiniam vartotojui, ne tik žaliavos perdirbėjams“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė T.Barštys.

Anot jo, savo rankose turint grūdų, veikiančius malūnus, todėl verta užsiimti galutinių maisto produktų gamyba Grupė jau baigia įrengti makaronų fabriką, didžioji jo gaminių dalis bus eksportuojama.

„Nors gamykla dar neveikia, tačiau jos metinė produkcija jau užsakyta Suomijos prekybos tinklų. Patiems keista, bet pigių makaronų paklausa yra, tačiau jie gaminami trečiosiose šalyse, o vežant iš jų dėl transporto ir muitų prekių kaina išauga. Mes galime konkuruoti“, – tvirtino T.Barštys. Jo teigimu, rengiamasi ir kruopų bei panašių produktų gamybai.

„Kauno grūdų“ grupė eksportuoja į 30 valstybių, šiemet iš eksporto įmonių grupė jau gavo 90 mln. eurų (311 mln. litų) pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius