Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Kauno stiklas“ už 8 mln. eurų keis stiklo lydymo krosnį, laikinai stabdys gamybą

Spalvoto stiklo butelių gamintoja bendrovė „Kauno stiklas“ nuo rugpjūčio dviem mėnesiams stabdys gamybą – bus keičiamas pagrindinis įrenginys – stiklo lydymo krosnis. Investicijos į ją sieks apie 8 mln. eurų, iš jų 6,5 mln. eurų – Medicinos banko paskola.
Stiklas
Stiklas / 123RF.com nuotr.

„Mes stiklo lydymo krosnį naudojome išties labai intensyviai, ji mums atitarnavo apie 12 metų. Dėl proceso specifikos stiklas lydomas ištisą parą be sustojimo apie 10-14 metų ir krosnis yra sustabdoma tik tam, kad naujam gamybos ciklui būtų pastatyta nauja“, – pranešime sakė įmonės vadovas Evaldas Sauliūnas.

„Kauno stiklas“ generaline rangove pasirinko Lenkijos įmonę „Techglass“ – ji bus atsakinga už stiklo lydymo krosnies pakeitimą ir su tuo susijusius darbus.

„Laikotarpis, kol bus pastatyta ir paruošta veiklai nauja stiklo lydymo krosnis, bus išnaudotas kitiems būtiniems darbams, tarp jų ir atnaujinimams, kurie gamybos proceso metu negalimi. (...) Esame sustygavę procesus ir pasiruošę pakankamas produkcijos atsargas, todėl mūsų verslo partnerių šis laikinas gamybos sustabdymas nepaveiks“, – sakė E.Sauliūnas.

Įmonė gali sandėliuoti apie 30 mln. butelių, per parą gali išlydyti virš 130 tonų stiklo, o nauja krosnis pasieks 160 tonų pajėgumus.

Lietuvos kapitalo „Kauno stikle“ dirba apie 200 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius