Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kavos mėgėjams blogos naujienos: kava lentynose brangsta, artimiausiu metu kainos kils dar daugiau

Prognozuojama, kad pastaruoju metu sparčiai kylančios kavos kainos kitais metais pasieks dar didesnes aukštumas, rašoma dienraštyje „Verslo žinios.“ Tai jau pajuto prekybos centrai – lentynose kai kurių rūšių kavos kainos jau pakilo penktadaliu.
Kava.
Kava. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak rinkos dalyvių, kavos kainos nuo šios vasaros šoktelėjo 50 proc., rašoma „Verslo žiniose.“ Tai pajuto ir pirkėjai – „Maxima“ tinkle kai kurių rūšių kavos kainos pakilo 15-20 proc. Prekybos tinklas „Iki“ irgi skaičiuoja, kad vien per šį rudenį kavos tiekėjai populiariausios kavos pirkimo kainą padidino penktadaliu. „Iki“ parduotuvių tinklo atstovas Valdas Lopeta sakė, kad gaunama signalų, jog kavos kaina gali dar brangti.

Apie kainų augimą kalba ir kiti rinkos dalyviai. UAB „Šviežia kava“ atstovai teigia, kad jų parduodama kava nuo gruodžio 1 dienos brangs iki 10 proc. Branginti kavą ketina UAB „Kavos bankas“.

Pasak specialistų, kavos kainos pastarąjį pusmetį sparčiai auga dėl sumažėjusios pasiūlos. Pavyzdžiui, Brazilijoje dėl sausros užauginta 10 proc. mažiau kavos, nei planuota.

Tiesa, kavos mėgėjams vienintelė paguoda kol kas yra tai, kad bent jau kavinėse ir baruose artimiausiu metu kava neturėtų brangti. Arūnas Oželis, restoranų „Doom“, „La provence“ bei „Žemaičių smuklė“ savininkas, teigia, kad šiuo metu kava ir taip parduodama su dideliu antkainiu, tad net ir pabrangus žaliavoms branginti kavos neketinama.

„Coffee Inn“ valdančios UAB „Keturi kambariai“ atstovai teigia, kad kavos kainos svyruoja nuolat, tad net jei kainos dar kils, bendrovė tai pajaus po kelių mėnesių. Tad kol kas kainos čia nebus keliamos, kaip ir „Vero cafe“ kavinių tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius