Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių turgaus prekybininkams – juodasis mėnuo

Sausio mėnuo Kėdainių turgaus prekeiviams labai prastas. Jie šį mėnesį vadina paprastai – juoduoju sausiu. „Rinkos aikštė“ apsilankė Kėdainių turguose ir pakalbino ten prekiaujančius žmones. Prekeiviai teigė, kad geriausiu atveju prekyba atsigaus tik vasario ar kovo mėnesiais.
Sausio mėnuo turgaus prekeiviams labai prastas
Sausio mėnuo turgaus prekeiviams labai prastas / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Visiškai tuščias

Štai kiekvieną dieną turintis dirbti „Jaunatvės“ lauko turgelis eilinę dieną sulaukia vos vieno kito prekybininko. Dabar savaitgaliais čia išvis tuščia, prekiauja vos vienas kitas prekybininkas, kuris vietos gyventojams siūlo daržovių ir vaisių. O štai vasarą jame būna visiška apgultis, prekybininkai net netelpa į įrengtas prekybos vietas.

Kiek daugiau

Kiek daugiau prekybininkų sutikome Kėdainių miesto centrinėje turgavietė Janušavos aikštėje. Tačiau ir čia prekiaujančius daržovėmis ir vaisiais buvo galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Jų buvo ne daugiau nei dešimt.

„Sausis – labai prastas mėnuo. Prekybininkų mažai, nes nėra pirkėjų. Dažniausiai turguje prekiauja tie patys žmonės, o perka tie patys pirkėjai. Sausio mėnesį žmonės neturi pinigų, nes juos išleido per didžiąsias metų šventes. Dabar visi laukia vasario, kada gaus algas, pensijas, kitas išmokas. Tada stipriai pasijus pirkimas“, – aiškino obuoliais ir obuolių sultimis prekiaujanti Danutė.

Šaltis daro savo

Prekybininkai sako, kad prekiauti lauke spaudžiant stipriam šaltukui tikrai nėra malonu, todėl retas ir ryžtasi esant tokiam orui stovėti pusdienį šaltyje.

„Saugo sveikatą žmonės, tai ir neprekiauja. O pirkėjams irgi šalta, tai jie namuose sėdi. Be to, ir pasirinkimo dabar nėra, jokių žalumynų nėra, šviežių daržovių nėra. Toks tas laikas, žiema. Metų pradžioje visuomet būna štilis, tuščia“, – dėstė prekybininkė.

Sekmadienį – taip pat ramybė

Kėdainių turguje sekmadienį taip pat vyravo ramybė. Negalime sakyti, kad turguje buvo visiškas štilis, mat ištikimi pirkėjai turguje lankosi kiekvieną savaitgalį.

Daržovėmis ir vaisais prekiaujančių žmonių buvo vos vienas kitas, o jų prekystaliai buvo uždengti apklotais, taip bandant prekes apsaugoti nuo šalčio. Vaisais ir daržovėmis turguje prekiaujantis Rimantas sakė, kad turguje ir žiemą kainos tikrai nesikandžioja. Prekybininkas priminė, kad visuomet galima ir derėtis.

„Kainos nėra aukštos, bet kokybė gera. Visuomet įsigysite lietuvišką, mūsų kraštuose augintą, ekologišką produkciją. O prekybos centruose tokios tikrai negausite, tad kas nori sveikesnių daržovių ar vaisių, netingi ir keliauja į turgų“, – savo prekes reklamavo vyriškis.

Pasirinkimas nedidelis

Prekybininkai atskleidė, kad pasirinkimas turguje šių metų laiku tikrai nėra didelis. Žmonės dažniausiai ateina pirkti obuolių arba bulvių.

„Obuolius parduodu po eurą už kilogramą, burokėlius – po 40 centų už kg, svogūnus – po 60 ct/kg, česnakus – po 4 Eur/kg, morkas po 60 ct/kg, bulves – po 40 ct/kg. Daugiausia pavyksta parduoti bulvių ir obuolių, tai einamiausios prekė turguje“, – atskleidė Rimantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius