-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi „Achemos grupės“ akcininkai, koncernas pokyčių neplanuoja

Spalį netikėtai mirus pagrindiniam koncerno „Achemos grupė“ akcininkui Bronislovui Lubiui, pusė jo turėtų akcijų atiteko našlei Lydai Lubienei – beveik 31 proc.
B.Lubio našlė Lidija Lubienė.
B.Lubio našlė Lidija Lubienė. / Tado Končiaus nuotr.

Prieš kelias savaites tokius duomenis grupė pateikė Registrų centrui. Likę 31 proc., turėti B.Lubio, teberegistruoti veliono vardu.

Anksčiau buvo skelbta, kad B.Lubio įpėdiniu turėtų tapti jo anūkas – Adomas Žadeika. Jam priklauso apie 0,5 proc. koncerno akcijų.

„Achemos grupės“ atstovė spaudai Virginija Dunauskienė teigė, jog bendrovė ir toliau laikysis pozicijos nekomentuoti akcininkų reikalų. Kaip pasikeitimai įtakos koncerno ateitį – kol kas neskelbiama.

Šiuo metu „Achemos grupei“ vadovaujantis Arūnas Laurinaitis teigė, kad 2011-ieji buvo skausmingi ir patys blogiausi, nes neteko įkūrėjo ir „pagrindinio kompanijos variklio“ – prezidento Bronislovo Lubio. „Tačiau vieni iš geresnių, jei kalbėsime plikais skaičiais“, – pridūrė jis.

Apie 80-85 proc. sukurtos produkcijos „Achemos grupė“ eksportuoja.

Šiuo metu „Achemos grupės“ akcijos skaidomos taip: po 7 proc. Valdo Marija Kaminskienė ir Jonas Sirvydis, 4,75 proc. Arūnas Laurinaitis, 4,4 proc. Rimantas Rėklaitis, Algirdas Ivanauskas, Česlovas Skiedra ir Juozas Jurgaitis – po 2 proc., Eduardas Plauška – 2,3 proc., po 1 proc. valdo Armantas Gintautas bei Tautvydas Misiūnas.

„Achemos grupė“ – trečioji pagal apyvartos dydį įmonė Lietuvoje, kurios vienijamose bendrovėse dirba apie 5,5 tūkst. žmonių. Koncernas vienija tokias bendroves, kaip uosto kompanija „Klasco“ Klaipėdoje ar trąšų gamyklą „Achema“ Jonavoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius