-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keleivių autobusais srautus koreguoja oro vežėjai

Keleivių autobusais srautas kinta pagal oro vežėjų planus.
Autobusų stotis
Autobusų stotis / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Tarptautinių maršrutų šeimininkai neslepia: jų verslui naudinga, kad iš Lietuvos tiek Baltijos kaimynių, tiek atokesnių Europos valstybių taip lengvai nepasieksi traukiniu, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugėja ir lėtai – autobusais keliaujančių lietuvių – bendrovė „Kautra“ šių metų kovo viduryje pajuto, kad autobusai pilnėja. Kur kas paklausesni tapo reisai į Vokietiją. Keleivių srautas dar labiau išaugo gegužę, kai ši šalis atvėrė darbo rinkos duris užsieniečiams.

Didžiausias mūsų konkurentas – nuosavas automobilis, o ne kiti vežėjai, aiškino „Lux Express Lithuania“ direktorius Raitas Remmelis.

„Autobusai į Vokietiją dažnai išvažiuoja pilni. O tais, kurie vyksta į Italiją, lietuviai dažnai keliauja tik dalį kelio. Pakeliui prisirenkame užsienio keleivių – lenkų ir kitų. Lenkijoje daug konkurentų, bet ten ir keleivių kur kas daugiau. Tai gera šalis Lietuvos vežėjams“, – sakė „Kautros“ tarptautinių vežimų vadovas Edmundas Pavlovas.

Pasak jo, jei oro vežėjai paskelbia atidarę naują maršrutą, ta kryptimi važiuojančiųjų sumažėja apie 10 proc. Panašiai tiek pat, tik į priešingą pusę keičiasi keleivių srautas ir nutraukus skrydžius.

Tuo tarpu bendrovės „Lux Express“, autobusų maršrutais sujungusios tris Baltijos valstybes, duomenimis, net 65 proc. lietuvių į Varšuvą vyksta nuosavu automobiliu, nors dažnu atveju tai brangiau. Kaimynai taupesni: automobiliu rieda perpus mažiau estų ir 40 proc. latvių.

„Didžiausias mūsų konkurentas – nuosavas automobilis, o ne kiti vežėjai“, – aiškino „Lux Express Lithuania“ direktorius Raitas Remmelis.

Pastaruoju metu pasiekti Lenkijos sostinę, į kurią dažną lietuvį traukia skrydžiai iš Varšuvos oro uosto, „Lux Express“ siūlo ir už 9 litus. Tokia vilionė suveikė – kasdien lietuviai nuperka po 100 bilietų.

Į Rygos oro uostą susiruošę lietuviai taip pat patys sėda prie vairo – taip elgiasi 77 proc. apklaustų Lietuvos keleivių.

R.Remmelis tikisi, kad šiemet keleivių skaičius padidės dar dešimčia procentų. „Lux Express“ žada šįmet trijose Baltijos šalyse pervežti 600 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius