Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliones laivais žadėjusi „Nemuno linija“ ieško gelbėtojų

Prieš penkerius metus nuo sunaikinimo upių laivus išgelbėjęs bendrovės „Nemuno linija“ vadovas Alfredas Eitutis dabar pats ieško jiems pirkėjų arba atiduos į metalo laužo supirktuvę.
Laivas-raketa plaukia Nemunu
Laivas-raketa plaukia Nemunu. / Nemuno linijos nuotr.
Temos: 2 Laivas Nemunas

Išleidęs apie 2 mln. litų, verslininkas vis žadėjo pradėti reguliariuosius reisus iš Kauno į Nidą, tačiau dabar išlaikyti tik nuostolį patiriančią bendrovę tapo pernelyg sunki užduotis, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Bendrovei „Nemuno linija“ priklauso du kapitališkai suremontuoti keleiviniai laivai – „Aistė“ ir „Kristė“. „Nemuno linija“ turi Susisiekimo ministerijos išduotą licenciją plukdyti keleivius vidaus vandens maršrutais.

A.Eitutis pasiūlė Susisiekimo ministerijai visą įmonės turtą įsigyti perpus pigiau, negu buvo
investuota, bet valdininkų toks pasiūlymas nesužavėjo. Galima paramos forma – kompensacija už keleivių vežimą. Tokia lengvata naudojasi bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“.

Jei būtų gautos valstybės garantijos, pasak A.Eitučio, jau kitą dieną būtų galima pradėti reguliariuosius reisus tarp Kauno ir Nidos.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sako, kad valstybė privalo padėti išsaugoti laivininkystę Nemune, o dėl paramos formų reikia tartis. „Kita vertus, perimti privačią bendrovę šiuo metu nėra galimybių. Komercinė veikla nėra valstybės įstaigų funkcija, tokiam sandoriui nėra ir pinigų“, – sakė ministras.

„Nemuno linija“ dar rengia užsakomuosius reisus, tačiau gaunamų pajamų nepakanka normaliai bendrovės veiklai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius