Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kelių pensijų vienam žmogui gali nelikti

Kitais metais „Sodros“ deficitą bent 2 mlrd. litų planuojanti sumažinti valdžia žada peržiūrėti veikiančią sudėtingą pensijų sistemą, kuri leidžia vienam žmogui gauti daugiau nei vieną pensiją.
 Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Kęstučio Jonaičio nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, jog ilgalaikėje perspektyvoje kelių pensijų gali nelikti. Tačiau kol kas kelių pensijų iš pensininkų nežadama atimti – Vyriausybės vadovas tikina, kad jos bus tik mažinamos.

„Valstybinės pensijos ir rentos bus mažinamos 20 proc. Dirbančių pensininkų pensijos bus mažinamos dar daugiau, paliekant tik bazinę pensiją. Vadinasi, mažės vidutiniškai 50 proc. Pensinis amžius bus ilginamas per dešimt artimiausių metų“, – interviu Lietuvos radijui sakė ministras pirmininkas.

Anot A.Kubiliaus, planuojamų struktūrinių pertvarkų efektas turėtų pasijusti 2011 metais.

„Dėl struktūrinių socialinio draudimo pertvarkų mes planuojame tartis rugsėjo–spalio mėnesiais ir turėti atsakymus į klausimą, ar gali Lietuvoje likti tokia sudėtinga pensijų sistema, kai yra ir antros, ir trečios pensijos, ko pasaulyje turbūt nerasime. Šie svarstymai vyks jau rudenį. Jų įgyvendinimas tikrai nebus greitas, mes turime apgalvoti  visus dalykus“, – sakė premjeras.

Jo tvirtinimu, Vyriausybė laikysis principo daugiau mažinti tas pajamas, kurias gauna asmenys, turintys ir kitų pajamų.

„Kitais metais „Sodros“ biudžete turime pasiekti apie 2 mlrd. litų deficito mažinimo efektą ir tai galima pasiekti tiktai įgyvendindami abi svarbiausias priemones: mažindami išlaidas ir didindami pajamas per socialinio draudimo įmokos didinimą“, – sakė A.Kubilius.

Socialinio draudimo įmoką ketinama didinti bent 2 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius