-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Glaveckas apie eurą: gavome gražų žirgą, bet nežinome, kaip jis lenktyniaus

Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas tikina, kad suteikta galimybė Lietuvai 2015 m. sausio 1 d. turėti eurą yra panaši į žirgo gavimą. Jo nuomone, tai puiki dovana, tačiau reikia žinoti, kaip su ja elgtis.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Mes dovanų gavome labai gražų žirgą. Bet kaip tas žirgas dalyvaus lenktynėse, eurozonoje, kur yra bendra ekonomika? Ispanijos euras, Portugalijos euras ir Lietuvos euras – skirtingai prižiūrėti, penėti, tad vienur jis bėga greičiau – t.y. ekonomika auga greičiau, be skolų, kitur – lėčiau“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė K.Glaveckas.

Pašnekovo nuomone, toks arklio gavimas – tai džiaugsmas, kuris tęsiasi kelias dienas. Paskui prasideda problemos su jo šėrimu, treniravimu, mokėjimu bėgti ir t.t. Į šią sritį, pasak K.Glavecko, labiausiai reiktų kreipti dėmesį.

Bet jei mes to žirgo neprižiūrėsime ir galvosime, kad jis pats savaime netreniruojamas, nepenimas, gali laimėti lenktynes, tai mes iš tikro galime labai pralošti, joti ne ant žirgo, o ant kuino, – kalbėjo K.Glaveckas.

„Ką tai reiškia paprastiems žmonėms? Psichologiškai visų reformų metu, kurios yra likusios žmonių atminty: rusų rublių reforma 1961-aisiais, paskui 1989-aisiais, atsimenama, kad žmonės prarasdavo pinigus“, – priminė pašnekovas.

Jo tikinimu, jei tas euro žirgas bus gerai prižiūrimas, juo bus mokomasi joti, tuomet tose lenktynėse – eurokonkurencijoje – galima daug  ką laimėti.

„Bet jei mes jo neprižiūrėsime ir galvosime, kad jis pats savaime netreniruojamas, nepenimas, gali laimėti lenktynes, tai mes iš tikro galime labai pralošti, joti ne ant žirgo, o ant kuino“, – kalbėjo K.Glaveckas.

Finansų analitikas Valdemaras Katkus sako, kad bet kuri piniginė reforma turėtų būti naudinga didžiajai daliai tos šalies gyventojų, tačiau situacija Lietuvoje kiek kitokia: „Kadangi nei Lietuvos Vyriausybė, nei Centrinis bankas nepaskaičiavo, kokią naudą euras atneš įvairiems socialiniams sluoksniams, tai tą sužinosime tik bandymų keliu. Eksportuojančių ir importuojančių įmonių savininkams tai tikrai bus naudinga, jie sutaupys dalį pinigų, kuriuos naudodavo konvertacijoms.“

„Kitai žmonių daliai neaišku, ar vėliau padidės atlyginimai, nežinia, kaip bus su pensininkais. Mano galva, kad daugeliui žmonių, pirmieji metai bus sąnaudų metai“, – teigė finansų analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius