Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadalis vilniečių uždirba mažiau nei 800 litų

Vieno iš keturių sostinės gyventojų atlyginimas siekia vos iki 800 litų, o beveik pusė vilniečių uždirba tarp 800 ir 2500 litų per mėnesį. Ir vos apie 4 tūkstančiai vilniečių, kas sudaro tik kiek daugiau nei 1 proc., per mėnesį uždirba daugiau negu 10 tūkst. litų.
Litai
Ketvirtadaliui vilniečių mėnesį tenka gyventi už 800 litų. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Tokius duomenis pateikia Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SoDra). Jos skaičiavimais, dauguma vilniečių per mėnesį privalo išgyventi uždirbdami nuo 800 iki 2500 litų. Tokias algas gauna daugiau negu 176 tūkst. sostinėje gyvenančių žmonių. O tai yra 49 proc. pajamas gaunančių gyventojų.

84 tūkst. vilniečių privalo pavalgyti, apsirengti, sumokėti komunalinius mokesčius gaudami per mėnesį vos iki 800 litų.

Didesni negu 2500 litų atlyginimai kol kas tenka kur kas mažesnei daliai vilniečių. Iki 4 tūkst. litų šiuo metu uždirba apie 62 tūkst. Vilniaus gyventojų. Kiek daugiau negu 23 tūkst. žmonių sostinėje uždirba 4– 6 tūkst. litų. Apie 4 proc., tai yra 11 tūkst., vilniečių per mėnesį į kišenes įsideda nuo 6 iki 10 tūkst. litų, o kiek daugiau negu 4 tūkst. uždirba po 10 ir daugiau tūkstančių litų.

Tokiais duomenimis netruko pasinaudoti Vilniaus meras Artūras Zuokas, kurio vienas iš priešrinkiminių šūkių buvo iki 2020 metų vidutinį vilniečių atlyginimą pakelti iki 6400 litų. Jis suskubo pareikšti, kad tokie SoDros pateikti duomenys yra atskaitos taškas, nuo kurio ir bus matuojami vilniečių gaunamų pajamų pokyčiai.

„Turime užtikrinti tokias sąlygas verslui, kad sostinėje būtų kuriama kuo daugiau naujų ir gerai apmokamų darbo vietų. Tik taip vidutinis vilniečių atlyginimas kils ir 2020 metais pasieks 6400 litų. Tad turime orientuotis, kad daugėtų sostinės gyventojų, gaunančių 4000 litų ir daugiau“, – kaip visada entuziastingai pareiškė sostinės vadovas A.Zuokas, nors smulkiau kol kas ir nepaaiškino, kaip tai bus daroma.

Mero teigimu, vilniečių pajamų pokyčiai bus stebimi ir analizuojami kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius