Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadalis žemės mokesčio mokėtojų jau sumokėjo žemės mokestį

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad jau ketvirtadalis žemės mokesčio mokėtojų sumokėjo šį mokestį, o VMI patobulino žemės mokesčio, kurį žemės savininkai turi sumokėti iki lapkričio 2 dienos, deklaravimo pažymą elektroninėje deklaravimo sistemoje (toliau EDS).
Pinigai
Pinigai
Temos: 1 Mokesčiai

Nuo šiol „Swedbank“ e. bankininkystės vartotojai norėdami sumokėti žemės mokestį, prisijungę prie EDS ir atsidarę žemės mokesčio pažymą, gali iš karto iš pažymos jungtis prie e. bankininkystės ir sumokėti mokestį internetu. „Swedbank“ e. bankininkystės vartotojui identifikavus save pateikiama jau suformuota tipinio mokėjimo forma, kur jam tereikia įrašyti savo mokėjimo sumą ir mokėtojo kodą, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Iki žemės mokesčio sumokėjimo termino pabaigos liko dvi savaitės. Dalis mokesčių mokėtojų jau sumokėjo žemės mokestį, kitiems norime priminti, kad paprasčiausia tai atlikti elektroniniu būdu. Stengdamasi supaprastinti mokesčių mokėjimo procedūras, VMI diegia vis naujus sprendimus elektroninėje deklaravimo sistemoje. Džiaugiamės, kad tokias iniciatyvas palaiko ir šalyje veikiantys bankai“, - teigia VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

Įpusėjus žemės mokesčio deklaravimo terminui, jau ketvirtadalis žemės mokesčio mokėtojų sumokėjo žemės mokestį – t.y. beveik 137 tūkst. mokesčių mokėtojų į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą pervedė beveik 11 mln. litų.

Iš viso šalyje yra beveik 900 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų (beveik 370 tūkst. atleisti nuo šio mokesčio dėl savivaldybių lengvatų), kurie savivaldybių biudžetus šiais metais papildys 51 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius